Akıllı hız tümsekleri lastik dişi derinliğini otomatik kontrol edecek

Ototeknikveri     16 Mayıs 2018 03:32

SnapSkan sistemi 3D tarayıcılar kullanarak lastik dişi derinliğini ölçüyor ve sürücüleri lastiklerini değiştirmeleri konusunda uyarıyor.

Akıllı hız tümsekleri lastik dişi derinliğini otomatik kontrol edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otoparklara giren sürücüler yakın gelecekte lastik dişi derinliğinin otomatik ölçüldüğünü fark edebilirler. Nokian adlı Finli firma lastikleri kontrol eden akıllı hız tümseklerinin yaygınlaşacağını duyurdu.

 

Nokian’ın SnapSkan sistemli akıllı rampaları kamuya açık otopark ve benzeri yerlere yerleştirilebiliyor. Hız tümseği üzerinden geçen otomobili 3D tarayıcı kullanarak algılıyor otomobilin dört lastiğinin de diş derinliklerini ölçüyor.

Sistem ücretsiz kullanılabiliyor ve sürücüler sms ya da eposta kullanarak bu ölçümden faydalanmak isteyip istemediklerini bildirebiliyor. Hizmete otomobil hız tümseğinin üzerinden geçtikten sonra da üye olunabiliyor ve verilere ulaşılabiliyor.

 

SnapSkan sistemini kullanmak istemeyen sürücülerin verileri ise otomatik olarak silinecek. Üye olanlara ise lastiklerinin durumuyla ilgili bir rapor gönderilecek. Bu raporda, eğer lastiğin değişmesi gerekiyorsa, yerel lastik tedarikçileri için bir indirim kodu da yer alacak.

 

SnapSkan sisteminin bir prototip versiyonu ilk olarak 2016’da Helsinki’de bir katlı otoparkta kullanıldı, tam işlevsel versiyonuysa 2017’de devreye girdi. Olumlu yorumların ardından (sistemi kullananların %80’i başkalarına da tavsiye edeceklerini söyledi) Nokian firması SnapSkan sistemini Finlandiya’da başka lokasyonlarda da yaygınlaştırmaya karar verdi.

 

Nokian yöneticisi Hille Korhonen, SnapSkan sisteminin dünyanın halka açık ilk tam otomatik lastik tarama sistemi olduğunu belirtti. Korhonen sistemin hedefinin yol güvenliğini artırmak olduğunu vurguladı.

 

Nokian sistemi Finlandiya dışında ilk kez Norveç’in başkenti Oslo’da kullanacak. SnapSkan dünya çapında yaygınlaşırsa yollarda tehlikeli lastiklerle dolaşan milyonlarca otomobilin tespit edilmesine katkı sağlayabilir.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo