Kia dizel motorlarda 48v hibrit teknolojisi kullanacak

Ototeknikveri     16 Mayıs 2018 05:32

Yeni yarı hibrit sistem güç çıkışını artırmayı ve emisyonları azaltmayı hedefliyor. Yeni teknoloji bu yıl sonuna doğru piyasaya sürülecek.

Kia dizel motorlarda 48v hibrit teknolojisi kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia yeni bir yarı hibrit sistem çıkartacağını açıkladı. Yeni sistem emisyonları azaltacak ve performansı artıracak. Sistem, Suzuki Ignis’ten Audi A8’e piyasadaki pek çok otomobildekine benzer şekilde 48 volt pil ve marş motorunu birarada kullanacak. Kia bu teknolojiyle dizel portföyünün emisyonlarını ortalama %4 azaltacağını iddia ediyor.

 

Elektrikli bir motor besleme performansına 10 kW ekliyor, ayrıca kısmi gaz kesme yüklerinde içten yanmalı motora destek sağlıyor. Fren yaparken, bir inverter motorun akımını değiştirerek 0.46 kWh pili dolduracak bir jeneratöre dönüştürüyor.

 

Yeni sistemin bir faydası da vites boşta sürüşte bir kavşağa doğru ilerlerken, durdur/başlat sisteminin bir parçası olarak, durma süresi uzatılarak yakıt tasarrufunun daha da artırılabilmesi.

 

Kia sistemin kompakt boyutunun markanın mevcut modellerine kolay uygulayabilme imkanı verdiğini belirtiyor. Pil bagaj zemininin altına yerleştirilecek, ayrıca geleneksel marş motoruyla 12v pilin yerini daha kompakt parçalar alacak.

 

Yeni sistemin resmi çıkış tarihi henüz verilmedi ancak piyasaya sürülmeye hazır olduğu öğrenildi. Bu yıl sonuna kadar piyasaya çıkacak yeni Ceed modeli bu sistemin yer aldığı ilk otomobil olabilir.

 

 

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo