Mercedes EQC elektrikli crossover modelinden 200 prototip üretti

Ototeknikveri     16 Mayıs 2018 08:54

Gelecek yıl piyasaya çıkması planlanan EQC, 2015 yılından beri geliştiriliyor. Bu süre içinde otomobil -35 ve +50 derece gibi değişik ısı ve iklim koşulları da dahil olmak üzere çok çeşitli testlere tabi tutuldu.

Mercedes EQC elektrikli crossover modelinden 200 prototip üretti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma EQC’nin piyasaya çıkmadan önce Almanya, İspanya, İtalya, Finlandiya, İsveç, ABD, Çin, Dubai ve Güney Afrika’da sürüş testlerinden geçeceğini açıkladı. Kapsamlı gerçek dünya testlerinin amacı özellikle elektrikli motor ve pile odaklanarak, güç aktarım mekanizmaları gibi bazı bileşenlerin dayanıklılığını garantilemek.

 

Aynı zamanda, otomobil yalnızca elektrik gücüne dayanacağı için, EQC tamamen sessiz olmalı. Mercedes NVH (gürültü, titreşim, sertlik) alanındaki uzun yıllara dayanan tecrübesini yeni modele de yansıtacağını belirtiyor.

 

Üretim bandına girmeden önce, pilli crossover testlerden geçmeye devam edecek ve farklı departmanlardan çok sayıda uzman tarafından onaylanacak. Mercedes tetlere yüzlerce uzmanın katıldığını söylüyor.

 

Bir sonraki test aşaması için yeni model İspanya’ya götürülecek, burada mühendisler şarj, klima ve diğer parçaların olağanüstü koşullara dayanıklılığına odaklanacak.

 

Henüz teknik detaylar bilinmese de, otomobilin iki elektrikli motorla 500 km sürüş mesafesi sunacağı söyleniyor.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo