Yeni Hyundai Kona N performans odaklı SUV 250 hp güç çıkışıyla geliyor

Ototeknikveri     17 Mayıs 2018 05:05

i30 N’nin 250 hp 2.0 turbo motoruyla gelmesi beklenen Hyundai Kona N için yeşil ışık yakılmak üzere.

Yeni Hyundai Kona N performans odaklı SUV 250 hp güç çıkışıyla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek performanslı küçük SUV Hyundai Kona N eğer yönetimden onay alırsa 250 hp güç çıkışıyla gelecek ve 2020’de üretime girecek. Hyundai N alt markası yöneticisi Albert Biermann, mühendislerine yeni modelin test otomobili üzerinde çalışma talimatı verdiğini ve üretim için onay almayı umduğunu açıkladı. Biermann modelde i30 N’den alınacak 2.0 litre turbo benzinli motor bulunacağının da sinyalini verdi.

 

Yeni Kona N için bu motorun 275 hp üst versiyonunun değil de 250 hp non-Performance Pack versiyonunun kullanılacağı anlaşılıyor. Bu da Kona N modeline serideki şu an en güçlü versiyon olan 175 hp karşısında avantaj sağlamak için yeterli. Yeni model standart serideki en hızlı önden çekişli versiyondan iki kat daha yüksek güce sahip olacak.

 

Yeni modelde i30 N Performance Pack kapsamındaki elektronik ön diferansiyelin kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Model daha ekstrem bir stil, farklı bir arka difüzör, küçük bir tavan spoyleri ve Kona’nın gizli egzoz çıkışları yerine görünür egzoz borularıyla gelebilir.

Sonraki iki N modeli ise Veloster N (ABD ve Kore için) ve i30 N Fastback olacak. Hyundai’nin Dünya Ralli Şampiyonası programını i20 süpermininin bir performans versiyonu ile ne zaman destekleyeceği ise henüz bilinmiyor. Öte yandan, otomobilin güncellendiği düşünülürse, yeni nesil 2020’de çıkana kadar bir N versiyonu da yapılabilir.

 

Bu arada, N alt markası bir N Line model serisi de çıkartmayı planlıyor. Bu seri daha mutevazı güç değerlerine sahip olacak ancak farklı şasi ve stil modifikasyonları sunacak. Biermann i30 N Line modelini bu yıl piyasaya çıkartmayı planladıklarını, standart modele kıyasla bu versiyonun direksiyon, vites geçisi, yayları ve amortisörlerini kapsamlı şekilde yeniden ele aldıklarını belirtti.

 

i30 N, Biermann’ın ekibinin ilk işi olarak oldukça iyi tepkiler aldı. Modelin siparişlerine yetişemediklerini belirten Biermann, Almanya’da teslimat bekleyen 1400 sipariş biriktiğini, ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

 

 

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo