Yeni nesil Volvo multimedya sistemi Google Assistant ile gelecek

Ototeknikveri     17 Mayıs 2018 05:58

Volvo yeni nesil Sensus multimedya sistemi için Google Android’i temel alacak.

Yeni nesil Volvo multimedya sistemi Google Assistant ile gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo yeni nesil araç içi multimedya sistemine Google Assistant’ı entegre edecek. Firmanın başkanı Hakan Samuelsson bir otomobil markası olduklarını, bu yüzden sistemi kendi bünyelerinde geliştirmek yerine işin uzmanı Google’dan almayı tercih ettiklerini belirtti.

 

Geçen hafta duyurulan anlaşmayla, 2020’de çıkması beklenen Volvo’nun bir sonraki Sensus sistemi Google’ın Android işletim sistemini temel alacak ve ses kontrollü Google Assistant, Google Maps ve Google Play Store gibi özellikleri içerecek. Google Play Store aracılığıyla otomobile özel uygulamalar geliştirilerek araç sahiplerine satılabilecek.

 

Volvo’nun yaklaşımı sektör genelindeki otomobil kullanıcılarının verilerinde önemli bir gelir potansiyeli olduğu inancıyla çelişiyor. Seat ve Jaguar Land Rover, kendi bünyelerinde uygulama geliştirme ve yatırım bölümleri bulunan, otomobil kullanıcılarına online servisler satarak kar elde etmeyi planlayan çok sayıda otomotiv firması arasında.

 

Volvo Başkanı Hakan Samuelsson, markanın kendi geliştirdiği bir sistem yerine Google’ın sistemini kullanarak kendi önceliklerine odaklanma şansına sahip olduklarını söyledi. Firma elektrifikasyon ve Care By Volvo abonelik servisine ağırlık verecek.

 

Samuelsson “Tüketicilerin verilerini paraya çevirmek gibi bir girişimde bulunmamaya karar verdik, bu veriler kullanıcılara aittir ve ticari olarak kullanılmamalıdır. Yasalar da bizi bunu yapmamaya yöneltiyor. Hangi işte iyiysek onda devam etmek en doğrusu. Biz otomobillerimize odaklanacağız, yazılım işini ise diğer otomobil markalarından farklı olarak Google’a bıraktık. İlginç bir platform ve tüketiciler her ay yenilenen yüzlerce uygulamadan faydalanabilecek. Bu tüketiciler için de çok daha iyi ve avantajlı olacak.” dedi.

 

Öte yandan, Samuelsson hala Volvo’nun araç sahiplerinden verilerine erişme isteğinde bulunabileceği bazı durumlar olabileceğini de söyledi: “Eğer tüketici onaylarsa, örneğin buzlu bir yolda diğer yol kullanıcılarıyla iletişim kurularak güvenlik artırılabilir. Bunun yanı sıra, erişmek istediğimiz bazı servis ve tamir bilgileri de olabilir. Firmamız bünyesinde hala çok sayıda yazılım olacak. Şu anda bir geçiş sürecinin ortasındayız ancak yakın gelecekte donanım mühendislerimizden daha fazla sayıda yazılım mühendisimiz olacak.”

 

 

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo