BMW otonom teknolojisinin detaylarını açıkladı

Ototeknikveri     21 Mayıs 2018 12:01

BMW’ye göre 7 – 10 yıl arasında otomobil sahipleri güven içinde ellerini direksiyondan, gözlerini yoldan çekip otomobillerinde keyiflerine bakabilecekler.

BMW otonom teknolojisinin detaylarını açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW geleceğin otonom teknolojisinin detaylarını yansıtan bir video yayınladı. Videoda firmanın otonom teknolojilerle ilgili kendi tarihi anlatılarak başlanıyor, öndeki araçla aradaki güvenli mesafeyi koruyabilen, gerektiğinde otomobili yavaşlatabilen ya da durdurabilen aktif seyir kontrol sistemleri gibi 1. Seviye teknolojiler gösteriliyor.

 

İlk radar yönlendirmeli seyir kontrol sistemleri çıkalı on yıldan fazla oldu bile, bu da sektörde bakış açınıza göre sektörde yeniliklerin ne hızda (ya da yavaşlıkta) uygulandığını gösteriyor.

 

Günümüzdeki modern araçların çoğunda 2. Seviye teknolojiler var. Bunlar arasında yeni Audi A8 gibi 3. Seviye özelliklerine sahip modeller olsa da, sayıları çok az. İki seviye arasındaki fark ise, 3. Seviye’de sürücünün bazı belirlenmiş yollarda ve gerektiğinde hakimiyeti hemen geri alabilecek şekilde elini direksiyondan, gözünü yoldan ayırabilmesi.

 

2021 yılı itibariyle BMW’ye göre 4. Seviye’ye geçilebilecek. Bu seviyede sürücü hiç bir güvenlik kaygısı olmadan bütün sürücülük sorumluluklarını otomobilin kendisine devredebilecek. Bu da yine bazı yollarda geçerli olacak.

 

Gerçek tam otonom teknoloji ise 5. Seviye ile gelecek, bunun da 2025 – 2030 yılları arasında olması bekleniyor. Bu aşamada direksiyon kullanımı tamamen opsiyonel olacak, sürücü isterse hiç bir zaman direksiyonu kullanmayabilecek.

 

Son Güncelleme : 21 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo