Yeni BMW X5 bu yıl tanıtılacak

Ototeknikveri     22 Mayıs 2018 01:04

BMW yöneticisi Harald Krüger firmanın yıllık toplantısında yeni nesil X5’in bu yıl içinde tanıtılacağını açıkladı.

Yeni BMW X5 bu yıl tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gazetecilere ve yatırımcılara konuşan Krüger, “2018 bizim X yılımız olacak. Yeni X2 ve X4 modelinin ardından X5 de bu yıl gelecek.” dedi.

 

Krüger detayları vermeyi reddetti ancak yeni modelin Ekim ayında Paris Motor Show’da tanıtılabileceği düşünülüyor. Bu sezon sadece iki büyük otomobil fuarı kaldı ve BMW Los Angeles Auto Show’da muhtemelen yeni X7’yi tanıtacak.

 

Yeni X5 devasa ön panjuruyla daha agresif bir görünüme sahip olacak. Daha önceki fotoğraflarda crossover otomobilin daha geniş hava girişleri ve LED gündüz sürüş ışıklarıyla daha özgün farlara sahip olacağını gösteriyordu.

 

Otomobilin genel şekli büyük oranda aynı kalacak ancak boyutu biraz büyüyecek ve daha geniş bir iç kabin sunulacak. Kabinde yeni dijital kontrol paneli ve iDrive 7.0 işletim sistemi bulunacak. Yeni direksiyon, güncellenen düğmeler ve daha modern bir orta konsol da kabindeki değişiklikler arasında.

 

BMW performans özellikleri hakkında henüz bilgi vermiyor ancak modelin bir dizi turboşarjlı benzinli ve dizel seçeneklerle gelmesi bekleniyor. Benzinli seçeneklerin 2.0 litre dört silindirli 252 PS ve 3.0 litre altı silindirli 340 PS motorlardan oluşması bekleniyor. Ayrıca 4.4 litre V8 ve 600 PS gücündeki X5 M ile de karşılaşabiliriz.

 

Bunların yanı sıra bir plug-in hibrit versiyon ve güç çıkışları 231 PS – 400 PS arasında değişen dizel motorlar bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo