Peugeot 308 GTi üretimi emisyon sınırlamaları nedeniyle durduruldu

Ototeknikveri     22 Mayıs 2018 06:51

Peugeot modelin emisyonlarını azaltmak için 308 GTi modelinin üretimini durdurdu. Satışlar önümüzdeki aylarda yeniden başlayacak.

Peugeot 308 GTi üretimi emisyon sınırlamaları nedeniyle durduruldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot 308 GTi’nin üretimine dört ay için ara verildi. Son Euro 6.2 standartları Fransız markayı otomobilin emisyonlarını azaltmaya zorladı. Satışlar Ekim ayında yeniden başlayacak.

 

WLTP gerçek dünya yakıt tüketimi ve emisyonlarını geçerli sayan Euro 6.2, Peugeot’nun 1.6 litre turboşarjlı motorunun emisyonlarının azaltılması için yeniden ele alınmasını gerektiriyor. Diğer yüksek performanslı direkt enjeksiyonlu benzinli motorlarda da aynı durumun yaşanması bekleniyor.

 

Benzin partikül filtresinin eklenmesi 308’in emisyonlarındaki, solunum sorunlarına yol açtığı bilinen, is partiküllerini önemli oranda azaltacak. Dieselgate skandalının ardından Volkswagen de aynı şekilde benzinli turbo motorlu modellerine filtre takmıştı.

 

Peugeot emisyon değişikliklerinin 308 GTi’nin 270 hp güç çıkışını etkilemeyeceğini savunuyor. Motor önceki nesil MINI için BMW ile birlikte geliştirilmişti. Peugeot Sport daha sonra motorun güç çıkışını yükseltti.

 

Bu arada, yeni nesil 208 süper mini Ekim ayında Paris Motor Show’da tanıtılacak. Otomobilin üç kapılı versiyonlarının üretimi durduruldu ve 208 GTi sonlanmış oldu. Bu şimdilik Peugeot’nun portföyünde performans odaklı hatchback model kalmadığı anlamına geliyor ancak Peugeot yetkilileri daha önce GTi markasının firmanın önemli bir parçası olduğunu belirtmişlerdi.

 

 

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo