Elektrikli DS 3 Crossback Paris Motor Show’a gelecek

Ototeknikveri     24 Mayıs 2018 03:03

DS elektrikli DS 3 Crossback SUV modelini Eylül ayında Paris Motor Show’da tanıtacak.

Elektrikli DS 3 Crossback Paris Motor Show’a gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

DS 3 Crossback adını alması planlanan model PSA Grubu içinde yeni e-CMP platformu teknolojisini kullanan ilk otomobil olacak.

 

Yeni otomobil DS’nin elektrifikasyon stratejisinde başrolü oynayacak. Genç Fransız marka 2025’ten itibaren sadece plug-in hibrit ve tam elektrikli otomobiller satacak.

 

Elektrikli e-CMP mimarisini Peugeot ya da Citroen yerine DS markası bünyesinde çıkartmak, DS başkan yardımcısı Eric Apode’ye göre markanın PSA Grubu içindeki teknolojiyle öne çıkan konumunu yansıtıyor.

 

Teknik detaylar şimdilik bilinmese de Apode yeni elektrikli otomobilin butik bir model olmanın ötesine geçeceğini, diğer modern elektrikli otomobillerle güçlü bir şekilde rekabet edeceğini söylüyor. Eğer söylendiği gibi model DS 3 Crossback formunu alırsa, etkileyici Hyundai Kona ile doğrudan rakip olacak.

 

İki yıl önce PSA, CMP platformunun elektrikli versiyonunun 50 kWh pil sayesinde 450 km’ye varan elektrikli sürüş mesafesiyle küçük elektrikli otomobillerde kullanılabileceğini açıklamıştı.

 

2019’da elektrikli DS 3’ün çıkışından sonra, yeni Peugeot 208 ve Opel Corsa’nın da e-CMP mimarili elektrikli versiyonları gelecek.

 

 

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo