Yeni BMW X5, Kuzey Kutbu’ndan Güney Afrika’ya her yerde

Ototeknikveri     24 Mayıs 2018 06:46

Yeni BMW X5 prototipleri dünyanın farklı iklim bölgelerinde en zorlu koşullarda test ediliyor.

Yeni BMW X5, Kuzey Kutbu’ndan Güney Afrika’ya her yerde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir prototip Kuzey Kutup Dairesi’nde test edilirken diğeri Nürburgring’de pistte test edilebiliyor. Yeni model çok kapsamlı ve zorlu bir test programından geçiriliyor. BMW X5 prototiplerinin sadece farklı iklim bölgelerine dayanması değil, aynı zamanda her türlü araziye uyum sağlaması gerekiyor. Bu noktada yeni süspansiyon teknolojisinin kendisini kanıtlaması gerekiyor.

 

BMW X5 markanın tipik sürüş keyfi özelliğini koruyarak dört çekişli sürüş sistemi sunan ilk otomobil olmuş ve yaklaşık yirmi yıl önce kendi başına yeni Sports Activity Vehicle kategorisini başlatmıştı. Yeni gelecek dördüncü nesilde otomobilin offroad yetenekleri daha önce hiç olmadığı kadar öne çıkıyor. Bu, bir BMW X modelinde ilk kez sunulan yeni süspansiyon ve şasi sistemleri sayesinde başarılıyor. Yeni offroad paketi en üst düzey biniş konforuyla tek butonla otomobilin mevcut koşullara uyum sağlama yeteneğini birleştiriyor. Kar, kum, kayalık ya da çakıl yol fark etmeksizin BMW X5 her yüzey için mükemmel güç aktarım ve süspansiyon ayarlarına sahip.

 

Prototipler yeni BMW X5’in İsveç’te kış test merkezinde, Güney Afrika’nın çakıllı yollarında ve ABD’nin çöllerinde ne kadar başarıyla gaz, direksiyon ve freni kontrol ettiğini ve dayanıklılığını kanıtladı. Otomobil dondurucu soğuk ve yakıcı sıcağa maruz kaldı, dağlık arazilerden, rutubetli tropik bölgelerden, çamurlu yollardan geçti. Testlerden elde edilen bilgiler yeni BMW X5’in hassasiyet, kontrol ve konfor bakımından en yüksek beklentileri karşılayabilir hale gelmesini sağladı. Özellikle Adaptive M Suspension Professional ve ilk kez sunulan Integral Active Steering sistemleri sayesinde bu mümkün oldu.

 

 

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo