Volvo XC40 modeline olan yüksek talebi karşılamak için üretimi artıracak

Ototeknikveri     28 Mayıs 2018 02:09

Volvo yeni XC40 küçük SUV modeli için yaklaşık 80.000 sipariş aldı. Firma talebi karşılayabilmek için Avrupa ve Çin’de üretimi artıracak.

Volvo XC40 modeline olan yüksek talebi karşılamak için üretimi artıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ghent fabrikasında üretim artırılacak ve Volvo Çin’deki Luqiao fabrikasında da XC40 için üretim kapasitesi oluşturacak. Yeni model bu yıl Avrupa’da yılın otomobili seçilmişti.

 

Firma ayrıca CMA mimarili yeni modellerinin tanıtımında yeni küçük modellerinin popülaritesinden faydalanacağını açıkladı.

 

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson “XC40’ın başarısı en yüksek beklentilerimizin bile ötesine geçti. Küçük SUV segmenti sektörde şu an en hızlı büyüyen segment. Bu CMA mimarili modellerimizde bu büyümeden daha da fazla faydalanmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Yeni çıkacak CMA modelleri arasında tam elektrikli modeller de olacak ve büyük piyasaların tamamında dünya çapında satılacak.

 

XC40 2017 yılı sonlarında tanıtıldı ve 2018’in Mart ayında Avrupa’da Yılın Otomobili seçildi. Yeni XC40, Volvo’nun CMA mimarisine sahip ilk model. Geely Holding ile birlikte geliştirilen CMA, Volvo’ya bu segment için gerekli ölçek ekonomisini (sürümden kazanma imkanını) sağlıyor.

 

Mart ayında Volvo yeni kardeş markası Lynk & Co için de Ghent fabrikasında üretim yapacağını açıkladı. XC40 gibi, ilk Lynk & Co modeli de CMA mimarisini kullanacak.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo