Volkswagen ve Siemens’ten elektrikli tırlara özel proje

Ototeknikveri     28 Mayıs 2018 01:33

Almanya Çevre Bakanlığı’nın da desteklediği araştırma projesi ağır vasıtaların elektriklendirilmesi ve bu alanda da emisyonların düşürülmesi amacını taşıyor. Proje için yollara özel elektrik hattı döşenecek. İlk test sürüşleri Scania hibrit tırlarla 2019’da başlayacak.

Volkswagen ve Siemens’ten elektrikli tırlara özel proje
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya Çevre Bakanlığı, Volkswagen ve Siemens’in ağır vasıtaların elektriklendirilmesi için araştırma projesine yeşil ışık yaktı. Tır ve benzeri ağır vasıtalara elektrik tedarik etmek için – tramvay yollarındakine benzer şekilde – yolun üzerine döşenecek elektrik hattından güç alacak pantograflar kullanılacak. Siemens pantografı geliştirmekten sorumlu olurken, Volkswagen ise projede kullanılacak Scania hibrit tırları üretecek. Test sürüşleri 2019 yılının başlarında başlayacak.

 

Sadece Almanya’da ağır vasıtaların yol açtığı CO2 emisyonu 56 milyon tonu buluyor. Ağır vasıtaların kullandığı rotalara elektrik altyapısı sağlanarak bunun azaltılması planlanıyor. Siemens ve Scania şimdiden ağır vasıta trafiği için elektrik enerjisi tedariğiyle ilgili testler yapıyorlar. Üç yıl devam edecek araştırma projesi için Almanya’da trafiğe açık bazı yollara yenit eknoloji uygulanacak.

 

Testlerde elektrik enerjisini farklı seviyelerde kullanan iki farklı tipte Scania tır bulunacak ve Almanya’da üç farklı rota belirlenecek. 2019’un başından itibaren ilk tır elektrik hattı tamamlandıkça düzenli olarak Frankfurt’un güneyindeki A5 otobanında ayrılan kısımda, ardından Lübeck yakınlarında Lübeck otobanında ve Gaggenau yakınlarındaki B442 federal otobanında gidip gelecek. Ardından proje daha geniş kapsamda uygulanacak.

 

Geliştirilecek akıllı pantograflar ve elektrikli sistem sayesinde ağır vasıtalarda %80 daha fazla verimlilik öngörülüyor.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo