Toyota ve Suzuki yeni teknolojiler ve pazarlama modelleri için güçlerini birleştirdi

Ototeknikveri     29 Mayıs 2018 04:49

İki Japon otomobil üreticisi araştırma, teknoloji ve gelişmekte olan piyasalar için parça üretimini paylaşacak.

Toyota ve Suzuki yeni teknolojiler ve pazarlama modelleri için güçlerini birleştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Suzuki ve Toyota birlikte “ultra verimli” bir güç aktarım mekanizması geliştireceklerini ve Hindistan piyasasında ortak atak yapacaklarını açıkladılar. Suzuki tarafından geliştirilen otomobiller Hindistan’da hem Toyota hem de Suzuki logolarıyla satılacak. Bu modeller Toyota’nın Hindistan’daki alt markası Toyota Kirloskar Motor Private Ltd tarafından üretilecek ve buradan dünyadaki diğer gelişmekte olan piyasalara da gönderilecek. Şimdilik sadece Hindistan ve Afrika piyasaları açıklandı.

 

Yaptıkları ortak açıklamada, iki Japon otomobil üreticisi işbirliklerinin toplumun daha iyiye gitmesi için geleceğin mobilitesini geliştirmeyi amaçladığını belirttiler. Açıklamada, iki firmanın araştırma, teknoloji ve fiziksel otomobil parçalarını paylaşacakları doğrulandı.

 

İki firma dört ay önce böyle bir ortaklığın sinyalini vermişti ve bir süredir görüşmelerini devam ettiriyordu. Bu ortaklıkla özellikle Suzuki Ar-Ge alanındaki eksiklerini Toyota sayesinde kapatacak, güçlerini birleştiren firmalar teknoloji alanında Avrupa ve Amerikalı rakiplerinin önüne geçmeye çalışacak.

 

Suzuki daha önce Volkswagen ile de bir ortaklığa girmiş ancak yaşanan anlaşmazlıklar sonucu bu ortaklık Suzuki’nin Volkswagen’den hisselerinin %20’sini geri almasıyla bitirilmişti.

 

Toyota ise bu arada BMW ile ortak girişim içinde yeni Supra üzerinde çalışıyor. BMW aynı zamanda Z5’i de üretecek. İki yeni spor otomobil de hibrit olacak ve pek çok parçayı paylaşacak.

 

Toyota yeni ortaklıkların da ufukta göründüğü sinyalini verdi.

 

 

Son Güncelleme : 29 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo