DS 4 ve 5 üretimi durduruldu

Ototeknikveri     30 Mayıs 2018 02:04

PSA’nın lüks markası DS, 3 Crossback modelinin elektrikli versiyonu da dahil olmak üzere yeni kompakt modelleri için yer açıyor.

DS 4 ve 5 üretimi durduruldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

DS satışları yavaş giden 4 ve 5 hatchback modellerinin üretimini durdurdu. Stoklarda kalan otomobillerin satışlarıysa devam ediyor. 

 

Geçen yıl DS 4 modeli sadece 11.746 adet satıldı. Bu rakam sınıfın lideri Volkswagen Golf’ün satış rakamından 170.431 adet geride. DS 5 modeli de segmentteki en başarısız modeller arasında yer aldı ve bir yılda sadece 5738 adet satıldı. 

 

DS sözcüsü üretimin durdurulmasında satış rakamlarının tek etken olmadığını, aynı zamanda yeni ürünlere yer açmak için üretim bantlarında değişiklikler yaptıklarını açıkladı. Bu kapsamda Paris Motor Show’da elektrikli bir kompakt model de tanıtılacak. Sözcü yeni kompakt otomobilin adını açıklamasa da, yeni 3 Crossback modelinin tam elektrikli bir versiyonu olacağı düşünülüyor. Yeni model, markanın gelecek yıl çıkacak ilk elektrikli modeli 7 E-Tense plug-in hybrid modelinden hemen sonra gelecek. Firma sözcüsü bu elektrikli modellerin bağımsız modeller olmaktan çok mevcut model serilerini tamamlayacaklarını belirtti. 

 

Değişikliklerin bir parçası olarak DS 3 serisinin dizel versiyonlarını kaldıracak ve sadece Puretech otomatik versiyonları sunacak. 3 serisindeki boşluk dolaylı olarak 3 Crossback ile doldurulacak. Bu model kompakt crossover segmentinde yer alacak ve Audi Q2 ile rekabete girecek. 

 

Marka ayrıca 2020’de 7 Crossback’in üzerinde konumlanacak bir sedan çıkartacak. Bu otomobil BMW 5 Serisi’yle rekabet edecek ve özellikle Çin’de markanın elini güçlendirecek.

 

DS bayi ağını da yeniden yapılandıracak. Firma kardeş markası Citroen ile paylaştığı bayiler yerine kendi bayilerini açacak.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo