Mercedes eSprinter iki farklı pil seçeneği ve 150 km elektrikli sürüşle geliyor

Ototeknikveri     30 Mayıs 2018 03:46

Mercedes-Benz Vans yeni Sprinter için geniş konfigürasyon seçenekleri sunuyor. Şimdi bunlara elektrikli versiyon da eklendi.

Mercedes eSprinter iki farklı pil seçeneği ve 150 km elektrikli sürüşle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

eSprinter daha küçük eVito elektrikli minibüs ile aynı güç aktarım mekanizmasını kullanıyor. Motor 107 hp (80 kW) güç çıkışı ve 300 Nm tork ile geliyor. Yeni eSprinter iki farklı pil seçeneğiyle sunulacak. 

41 kWh pil seçeneği eVito ile aynı olacak ve 115 km elektrikli sürüş mesafesini mümkün kulacak. Daha büyük kapasiteli 55 kWh pil paketiyse 150 km sürüş mesafesi sunuyor. Büyük kapasiteli pil aynı zamanda daha ağır olduğu için, aracın yük kapasitesini 1040 kg’dan 900 kg’a indiriyor. 

 

Her iki model de araç üzerindeki 7.2 kW şarj ile sekiz saatte şarj edilebiliyor. DC Combo şarj ise pili sadece 45 dakikada doldurabiliyor.

Bu özellikler mesafe ya da performans bakımından Tesla Model S ya da Nissan Leaf ile kıyaslanamaz ancak burada Sprinter fonksiyonelliği ve taşıdığı yükle öne çıkıyor. Panel van tavana kadar yüklendiğinde 10.5 m3 eşya taşıyabiliyor. Teoride, 55 kWh versiyonun yük kapasitesiyle bile aracın arkasında bir Smart Fortwo otomobil taşımak mümkün. 

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo