Mercedes hile yazılımı şüphesiyle 600.000 dizel aracı geri çağırabilir

Ototeknikveri     31 Mayıs 2018 02:25

Eğer emisyon hile teknolojisi kullanıldığı kanıtlanırsa, Daimler C-Serisi ve G-Serisi modelleri de dahil olmak üzere 600 binin üzerinde dizel aracı geri çağırabilir.

Mercedes hile yazılımı şüphesiyle 600.000 dizel aracı geri çağırabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya Federal Motorlu Ulaşım Kurumu KBA’nın dizel C-Serisi ve G-Serisi otomobilleri Vito minibüslerde bulunana benzer bir hile yazılımı şüphesiyle inceleme altına aldığı iddia edildi.

 

Mercedes-Benz kısa süre önce Vito minibüs modelinin Renault’dan tedarik edilen 1.6 litre dört silindirli motorlu versiyonunda emisyon hile yazılımı kullanmakla suçlanmıştı. KBA geçen hafta bu motorun bulunduğu Vito araçların geri çağırılmasını talep etti. Daimler geri çağırılan araçların yazılımını güncelleyerek en yeni standartlara uygun olmasını sağlayacak.

 

Bir kaynağa göre, Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer bizzat Mercedes’teki diğer şüpheli araçların da araştırılması için emir verdi.

 

Bahsi geçen 1.6 litre dizel motorun üreticisi Renault, 2016’da dizel hile yazılımı kullanmakla suçlanmış ancak suçlamaları reddetmişti. 

 

Daimler yöneticisi Dieter Zetsche, Vito ile ilgili şüpheler nedeniyle Almanya Ulaştırma Bakanlığı’na çağırıldı. Eğer Daimler 600 binin üzerinde C-Serisi ve G-Serisi otomobili geri çağırmak zorunda kalırsa bu firmaya milyonlarca euro kaybettirecek.

 

 

 

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo