Volkswagen elektrikli otomobil satış hedefine Çin sayesinde ulaşacak

Ototeknikveri     31 Mayıs 2018 01:09

Volkswagen 2025 yılı itibariyle 1 milyon elektrikli otomobil satma hedefine ulaşmayı umuyor. Markanın elektrikli taşıtlar yöneticisi Christian Senger, Çin ve Avrupa’daki talebin, ayrıca Güney Yarımküre’de henüz açığa çıkmamış potansiyelin bu hedefe ulaşılmasına yardım edeceğini belirtti.

Volkswagen elektrikli otomobil satış hedefine Çin sayesinde ulaşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Model 3’ün üretimine yetişmekte zorlanırken, Volkswagen elektrikli otomobillerini daha büyük miktarlarda üretmek için atağa geçti. 2015’te dizel emisyon skandalının ortaya çıkmasının ardından çevre dostu sistemlere yöneldi ve kendisine 2025 yılına kadar MEB platformu kullanan 1 milyon elektrikli otomobil satma hedefi koydu.

 

Hava kirliliğiyle mücadele çabası kapsamında Çin devleti elektrikli otomobil sektörüne yatırım yapılmasını, pillerin fiyatlarının düşürülmesini ve Volkswagen’in elektrikli otomobillere olan inancını destekledi.

 

Diğer Alman otomobil üreticileri de yoğun şekilde elektrikli otomobillere yatırım yapıyorlar. BMW 2020’de elektrikli otomobillerin seri üretimine başlayacağını açıkladı. Daimler’e ait Mercedes-Benz ise 2022 itibariyle ondan fazla elektrikli model çıkartmayı planlıyor.

 

Senger, İskandinavya’ya Volkswagen otomobillerin dağıtımını yapan Moeller Mobility Group gibi iş ortaklarından da elektrikli otomobillere olan talebin beklentileri aşabileceği sinyallerini aldıklarını vurguladı. Avrupa, Çin ve ABD dışında Volkswagen Güney Amerika gibi başka piyasalarda da potansiyel görüyor. Senger, pil üretim kapasitelerinin Güney Yarımküre’deki ihtiyacı karşılamaya yetip yetmeyeceğini düşündüklerini söyledi.

 

Volkswagen elektrikli otomobilleri yaygınlaştırmak için fiyatları geleneksel yanmalı otomobillerle aynı seviyeye çekmeye çalışacak, MEB platformundan ve düşen pil fiyatlarından faydalanacak.

 

MEB platformu Volkswagen Grubu’na Golf boyutlu I.D. hatchback otomobilden Vizzion sedan’a dört grup markasındaki elektrikli otomobiller için üretim maliyetini düşürme şansı verecek.

 

Volkswagen markası 1 milyon satışı hedeflerken, Volkswagen Grubu ise Audi ve Porsche gibi lüks markaları da dahil olmak üzere 2025 yılı itibariyle 3 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. Kampanyalarla fiyatı 25.000 euro’ya kadar düşerek büyük ilgi gören E-Golf için bekleme listeleri 12 aya kadar ulaştı.

 

Öte yandan, sürüş mesafesi ve şarj ise elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında hala engel olarak duruyor. Markalar yeni elektrikli otomobiller üretirken şarj istasyonu ağlarının geliştirilmesi için de yeni yatırımlar yapılması gerekiyor.

Son Güncelleme : 31 Mayıs 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo