Yeni Mazda 3 çığır açan motor teknolojisiyle geliyor

Ototeknikveri     03 Haziran 2018 05:38

Yeni Mazda 3 Hatchback benzinin performansını ve dizel verimliliğini vadediyor. Yeni resimler otomobilin nasıl görüneceği hakkında ipucu veriyor.

Yeni Mazda 3 çığır açan motor teknolojisiyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda bu yıl Volkswagen Golf rakibi modeli 3’ü dizele son verebilecek yeni motor teknolojisiyle yeniden yaratacak. Dördüncü nesil Kasım ayında Los Angeles Motor Show’da tanıtılacak ve 2019’da satışa çıkacak.

 

Mazda için kaliteyi artırmaktaki önemli bir amaç da Audi A3 ve Mercedes A-Serisi gibi lüks otomobillerle daha iyi rekabet edebilmek.

Yeni modelin tasarımı da lüks rakiplerle olan bu yarışı yansıtacak. Otomobil geçen yıl Tokyo Motor Show’da gördüğümüz KAI konseptinden çokça esinlenecek. Mazda Avrupa tasarım direktörü Kevin Rice konseptin üretim teknikleri düşünülerek tasarlandığını, dolayısıyla gerçekleştirilmesinin kolay olacağını belirtti.

 

Kaputun altında da büyük değişiklikler bekleniyor. Yeni Mazda 3, Mazda’nın SkyActiv taşıt mimarisine sahip ilk üretim modeli olacak. Bu yeni mimari alçak ve sportif bir oturma pozisyonunu da destekleyecek. Öte yandan, platformun en dikkat çekici özelliği yeni ve radikal motor teknolojisi.

Mazda SCCI (kıvılcım kontrollü sıkıştırmalı ateşleme) teknolojili SkyActiv-X benzinli motor ile sektörde çığır açmayı umuyor. Basitçe anlatmak gerekirse, SCCI SkyActiv-X motorların iki farklı durumda çalışabilmesini sağlıyor. Geleneksel benzinli motor tipi yanma için kıvılcımlı ateşleme korunurken, motor dizel tipi sıkıştırmalı ateşleme moduna da geçirilebiliyor. Bu ikinci durumda kıvılcımlı bujiler tutarlı yanma için bir kontrol faktörü olarak görev yapıyor.

 

Mazda, SkyActiv-X’in benzinli motor seviyesinde performans ve motorun daha ince bir hava – yakıt karışımıyla çalışması nedeniyle dizel seviyesinde yakıt ekonomisi sunduğunu belirtiyor. Teknoloji gelecek yıl üretime geçtiğinde Mazda süperşarjlı 2.0 litre SkyActiv-X motor için 190 hp güç çıkışı ve 230 Nm tork hedefliyor.

Yeni Mazda 3’te iki motor daha sunulacak. Bunlardan birisi uygun fiyatlı, giriş seviyesi SkyActiv-G benzinli motor, diğeriyse şimdilik sunulmaya devam edilecek AkyActiv-D dizel motor olacak.

 

 

Son Güncelleme : 03 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo