Jeep 2022’ye kadar dokuz yeni ya da güncellenmiş model çıkartacak

Ototeknikveri     03 Haziran 2018 08:43

Jeep patronu Mike Manley markanın ürün planını açıkladı. Jeep dizel modelleri durduracak, 2022’ye kadar dokuz yeni ya da güncellenmiş model sunacak.

Jeep 2022’ye kadar dokuz yeni ya da güncellenmiş model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki beş yıl içinde Jeep mevcut Renegade’in altında konumlanacak yeni bir A segmenti SUV çıkartacak. Bu model hibrit sistemle de sunulacak, ayrıca internet bağlantılı teknolojiler ve otonom sürüş özellikleri içerecek. Yenilenen Jeep Compass ve yeni Renegade de Jeep’in küçük SUV serisinde Seat Arona rakibine katılacak.

 

Manley ayrıca önümüzdeki beş yıl içinde dizel araçların Jeep’in Avrupa portföyünden kaldırılacağını, bunun yerine benzinli, yarı hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikli otomobiller sunulacağını açıkladı. Tüm model serilerine plug-in hibrit seçeneği eklenecek, Jeep’in B, C ve D segmenti otomobilleri ise tam elektrikli olarak sunulacak.

SUV markası ayrıca yedi koltuklu versiyonu da olması beklenen yeni bir Cherokee model çıkartacak. Daha büyük Grand Cherokee’nin yerini de üç sıra koltuklu, yedi kişilik bir versiyona sahip yeni nesil alacak.

 

Serinin en üzerinde Jeep Wagoneer ve Grand Wagoneer modellerini yeniden sunacak. Bu kez modeller plug-in hibrit teknolojisine sahip olacak.

 

Çin, Jeep için 2022’ye kadar büyük bir odak noktası olacak, firma bu ülkeye özel iki model çıkartacak, ayrıca bölgedeki dört model için plug-in hibrit ve tam elektrikli versiyonlar sunacak. Üretim kapasitesi de artırılacak ve beş yıl içinde en az bir modelin üretimi tamamen yerelleştirilecek.

 

Trailhawk ve Trackhawk modellerinin başarısı Jeep’i Cherokee Deserthawk’ı da çıkartmak için cesaretlendirdi. Manley bu otomobilin 2020’de çarpıcı mühendislik standartları ve yeni yeteneklerle sunulacağını söyledi.

 

 

Son Güncelleme : 03 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo