Hyundai 2019 Ioniq serisini yeni güvenlik özellikleri ve teknolojileriyle güncellendi

Ototeknikveri     04 Haziran 2018 12:36

Hyundai 2019 Ioniq serisi için bir dizi revizyon duyurdu. Seriye yeni hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlar eklenecek.

Hyundai 2019 Ioniq serisini yeni güvenlik özellikleri ve teknolojileriyle güncellendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 model Hyundai Ioniq yeni güvenlik sistemleriyle geliyor. Bunlar arasında Sürücü Dikkat Uyarısı ve Uzun Far Asistanı da var. SEL modelleri Otomatik Acil Fren, Şerit Koruma Asistanı ve Akıllı Seyir Kontrolü sistemleriyle donatılacak. Plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlar ise standart olarak uzaktan şarj yönetimi özelliğine sahip olacak.

 

Hyundai ayrıca 2019 Ioniq serisini gelişmiş, doğal dil kullanan, sunucu tabanlı ses kontrolüyle sunuyor. Sistem HERE tarafından sağlanan POI (önemli yerler) arama veri tabanını kullanıyor.

 

Hibrit ve plug-in hibrit modeller aynı 103 hp 1.6 litre benzinli motoru kullanmaya devam ediyor. Hibrit modelde benzinli motorun yanı sıra 43 hp elektrikli motor ve 1.56 kWh pil paketi bulunurken, plug-in hibrit modelde daha güçlü 60 hp elektrikli motor ve 8.9 kWh pil paketi var. Her iki model de altı vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla çalışıyor.

 

Ioniq plug-in hibrit 46 km elektrikli sürüş mesafesine sahip ve hibrit modda 4.5 litre/100 km yakıt tüketiyor. Hyundai Ioniq Electric ise 118 hp elektrikli motor ve 28 kWh pil paketiyle yaklaşık 200 km sürüş mesafesi sunuyor.

 

Blue Link özelliğine sahip 2019 modelleri üç yıl boyunca Uzaktan Başlatma ve Klima Kontrolü, Sesli Destinasyon Arama, Uzaktan Kapı Kilitleme/Açma, Otomobil Bulucu, Gelişmiş Yol Yardımı ve Çalıntı Taşıt Kurtarma gibi hizmetlerden faydalanabiliyor.

 

 

Son Güncelleme : 04 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo