Yeni Maserati Alfieri coupe ve SUV 2022’de gelecek

Ototeknikveri     04 Haziran 2018 11:11

Maserati de dizel motorları terk eden üreticiler arasına katıldı. Firma elektrikli otomobilleri için Maserati Blue adında yeni bir alt marka açıyor.

Yeni Maserati Alfieri coupe ve SUV 2022’de gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Maserati 2022’ye kadar altı yeni ya da güncellenmiş model çıkartacak. İtalyan firma 2011’den bu yana satışlarını %700 artırdı.

 

Revize edilen model serisinin başını Alfieri spor otomobil çekecek. Resmi çıkış tarihi henüz duyurulmadıysa da, firmanın patronu Timothy Kuniskis hem coupe hem de cabrio versiyonlar çıkartabileceklerini söyledi. Alıcılar, iki saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilen elektrikli versiyon da dahil olmak üzere, Ferrari tarafından geliştirilmiş üç seçeneğe sahip olacak.

Kuniskis ayrıca Levante’nin altında konumlanacak ikinci SUV için de planlarını açıkladı. Bu model Porsche Macan gibi rakiplerin karşısına çıkacak. Bir plug-in hibrit model de sunulacak ancak tam elektriki model şimdilik planlarda yok. Öte yandan, firma yüksek performanslı Trofeo modeli üzerinde çalışıyor.

 

Dizel motorlar Maserati’nin ürün portföyünden kaldırılacak ve yerini elektrikli otomobil alt markası Maserati Blue alacak. Yeni marka dört elektrikli modelle başlayacak. Bu sayede Maserati, Porsche ve Tesla gibi markalarla daha iyi rekabet edebilecek. Elektrikli modeller de dahil, tüm güç aktarım mekanizmaları Ferrari tarafından geliştirilecek ve tedarik edilecek.

Maserati Blue, Alfieri, yeni Quattroporte sedan ve yeni nesil Levante SUV’nin hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikli versiyonlarından oluşacak. Her elektrikli versiyon üç elektrikli motor ve dört çekişli sürüş için tork yönlendirme kullanacak. Maserati özellikleri açıklamasa da “uzun sürüş mesafesi” ve “hızlı şarj” sunacaklarını belirtti.

Maserati patronu ayrıca daha küçük A, B ya da C segmenti otomobiller için planları olmadığını söyledi. BMW 5 Serisi rakibi Ghibli sedanın güncellenen versiyonu ise yakın zamanda çıkacak.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo