DS 4 ve DS 5 hatchbackler düşük satışlar nedeniyle piyasadan kaldırılıyor

Ototeknikveri     05 Haziran 2018 12:15

DS yeni modellerle global satışlarını artırma girişimi kapsamında satışları düşük giden DS 4 ve DS 5 modellerinin üretimini durdurdu.

DS 4 ve DS 5 hatchbackler düşük satışlar nedeniyle piyasadan kaldırılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız firma elindeki stokları tükettikten sonra bu iki modeli satışa sunmayacak ya da yenisini üretmeyecek. DS 4 geçen yıl Avrupa’da sadece 11.746 adet satılmıştı. DS 5 ise daha da düşük bir satışr akamında, 5738 adette kalmıştı.

 

PSA Grubu sözcüsü bu iki modelin üretimini 2018’de durdurmayı daha önceden planladıklarını belirtti. Sözcü ayrıca Paris Motor Show’da firmanın iki yeni tam elektrikli kompakt model tanıtacağını açıkladı.

 

PSA’nın lüks markası yeni ürün planını geçen yıl DS 7 Crossback ile birlikte başlattı. Bu model firmanın yeni amiral gemisi oldu.

 

Bahsi geçen elektrikli kompakt modelin yeni DS 3 Crossback’in bir versiyonu olması bekleniyor. Bu, DS 7 E-Tense plug-in hibrit modelinden sonra firmanın ikinci elektrikli otomobili olacak. Bunun yanı sıra DS 3 benzinli motorla da satılacak ancak dizel seçeneği olmayacak. Yarı kompakt crossover Audi Q2 gibi rakipleri hedef alacak.

 

DS ayrıca 7 Crossback’in üstünde konumlanacak bir amiral gemisi sedan çıkartmayı planlıyor. Bu model BMW 5 Serisi’ni hedef alacak ve firmanın Çin’de büyüme planları için önemli bir model olacak.

Son Güncelleme : 05 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo