Maserati yeni Alfieri ile Porsche ve Tesla’ya meydan okuyacak

Ototeknikveri     05 Haziran 2018 02:25

İtalyan markası aralarında elektrikli otomobillerin de bulunduğu bir dizi yeni modelle piyasada atağa geçmeyi planlıyor.

Maserati yeni Alfieri ile Porsche ve Tesla’ya meydan okuyacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Maserati önümüzdeki beş yılda uzun süredir beklenen Alfieri süper otomobil, dört elektrikli otomobil ve bir küçük SUV ile Porsche ve Tesla’ya meydan okuyacak. Bu atağın liderliğini coupe ve cabrio formlarında piyasaya sunulacak Alfieri yapacak. Yeni model alüminyum konstrüksiyon, tamamen modüler şasi ve plug-in hibrit dahil olmak üzere üç farklı güç aktarım mekanizması seçeneğiyle gelecek. Bu üç seçenekten birisi üç motorlu elektrikli versiyon olacak. Elektrikli versiyonda dört çekişli sürüş sistemi ve tork yönlendirme özelliği de olacak ve 800V pil teknolojisiyle gelecek.

Firmaya göre, yeni model performans ve lüksün benzersiz bir kombinasyonunu sunacak. Otomobil sadece 2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek ve azami hızı 300 km/s olacak.

Alfieri konsepti ilk olarak 2014’te tanıtılmıştı ve V8 motorla 2016’da üretime girmesi planlanıyordu. Emisyon standartları daha sıkı hale gelince, müşterikerin yakıt verimliliği bilincinin de artmasıyla, V6 motorda karar kılındı. Levante’de kullanılan Ferrari üretimi 3.0 litre V6 motorun Alfieri’nin hibrit sisteminin temelini oluşturması bekleniyor.

Maserati, portföyünde Levante’nin altında konumlanacak yeni bir SUV’nin de haberini verdi. Bunun yanı sıra “Maserati Blue” alt markasıyla dört yeni tam elektrikli otomobil çıkartılacak. Alfieri ve Alfieri cabrio modellerinin yanı sıra, yeni Quattroporte ve Levante’nin elektrikli versiyonları da bu dört model arasında olacak. 2022 yılı itibariyle Maserati’nin portföyünde sekiz plug-in model bulunacak.

 

Maserati ayrıca 2022’de Ghibli’nin yeni neslini çıkartacak ve serideki tüm modeller güncellenecek. Bu güncellemeler kapsamında otomobillere 3. Seviye otonom sürüş teknolojileri eklenecek.

Son Güncelleme : 05 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo