Audi Q Ailesi yeni Q8 ile SUV Coupe hareketine katılıyor

Ototeknikveri     07 Haziran 2018 01:45

Q8 bu yılın üçüncü çeyreğinde Avrupalı müşterilere ulaşacak. Yeni model pratik kullanım, sportif performans ve şık stili birarada sunacak.

Audi Q Ailesi yeni Q8 ile SUV Coupe hareketine katılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Q8, Audi Q Ailesi’nin diğer üyelerinden çok farklı bir model. Piyasaya taze bir alternatif katacak modelin uzunluğu 4.99 metre, genişliği 2.00 metre, yüksekliği ise 1.71 metre. Bu ölçülerle otomobil Q7’den daha geniş, daha kısa ve daha alçak. Aks mesafesi 3.00 metre uzunluğunda, bu da daha geniş bir iç kabin sunulabilmesini sağlıyor.

 

Audi Q8’in dış cephesinde ilk olarak sekizgen tasarımıyla tek çerçeveli ön panjuru, dinamik görünümlü spoyler, konturlu hava girişleri, eğimli tavan çizgisi ve 22 inç tekerleklerin bulunduğu tekerlek kemerlerinin üzerinde Quattro kabartıları dikkat çekiyor.

 

Diğer dış cephe özellikleri arasında standart LED farlar (HD Matrix LED opsiyonel), orijinal Audi Quattro’da olduğu gibi arka lamba şeridi ve altında siyah bir yüzey bulunuyor.

 

“Quattro” demişken, Q8 gücü ön ve arka akslara 40:60 oranında dağıtan bir mekanik orta diferansiyele sahip. Gerektiğinde daha iyi çekiş bulunan aksa daha fazla güç de gönderilebiliyor. Otomobilin yerden yüksekliği 254 mm, buna kısa sarkıntılar ve yokuş iniş kontrol sistemi de eklenince Q8 off-road koşullarına uyumlu hale geliyor. Off-road sürüşte adaptif havalı süspansiyon ve kontrollü amortisör (opsiyonel) çok işe yarıyor.

 

Günlük sürüş için Q8 standart progresif direksiyon, dört çekişli sürüş (opsiyonel) ve yeni yarı hibrit teknolojisiyle geliyor. Yarı hibrit sistem fren gücünü 12 kw kadar geri kazanarak depolayabiliyor ve uzun süre vites boşta sürüş imkanı veriyor.

 

Teknolojiyle dolu bir otomobil

İç kabinde Audi Q8 otomobil üreticisinin diğer tüm yeni modelleri kadar ileri teknolojiye sahip. Bu anlamda en etkileyici özellikler MMI dokunmatik ekranlar (10.1 inç üstte, 8.6 inç altta), 12.3 inç sanal kokpit ekranı, head-up display, opsiyonel kontur aydınlatma, Bang & Olufsen gelişmiş ses sistemi, torpido gözü üzerinde 3D lazer teknolojisiyle işlenmiş quattro logosu, opsiyonel masaj fonksiyonlu ve havalandırmalı koltuklar ve dört bölgeli klima kontrolü.

 

Daima ağa bağlı

Almanya’da Audi Q8 standart olarak en üst düzey MMI navigation plus sistemiyle gelecek. Sistemde LTE Advanced standartı ve Wi-Fi erişim noktası özelliklerine sahip Audi connect veri transfer modulü de bulunuyor. Bunun yanı sıra sürücü tercihlerini tanıyan ve akıllı öneriler yapan uydu navigasyon gibi öngörüsel özellikler de sunuluyor. Bunun yanı sıra opsiyonel Audi connect key özelliğiyle otomobil Android akıllı telefonlar aracılığı ile uzaktan kilitlenebiliyor, açılabiliyor ya da motor başlatılabiliyor. Bu uygulamada birden fazla kullanıcı için 400 farklı tercih kaydedilebiliyor.

 

Güvenlik cephesinde sürücüler adaptif seyir kontrolü, verimlilik asistanı, yaya geçidi asistanı, şerit değiştirme uyarısı, remote garage pilot (2019’da gelecek), fren uyarısı ve 360 derece kameraya güvenebiliyorlar.

 

İk olarak, alıcılar iki farklı 3.0 litre 55 TFSI ve 50 TDI motor seçeneğine sahip olacak. İlk motor 340 PS (335 hp) gücündeyken diğeri 286 PS (282 hp) güç çıkışı ve 600 Nm tork sunuyor. Bu motorla otomobilin sıfırdan 100 km/s hıza çıkma süresi 6.3 saniye, azami hız ise 231 km/s. 2019’da daha az güçlü 45 TDI motor da 231 PS (228 hp) güç çıkışıyla sunulacak.

 

 

Son Güncelleme : 08 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo