BMW i8 plug-in hibrit sistemi dördüncü kez yılın motoru seçildi

Ototeknikveri     08 Haziran 2018 12:39

BMW i8 plug-in hibrit sistemi kendi kategorisinde dördüncü kez Uluslararası Yılın Motoru Ödülü’nü (International Engine of the Year Award) kazandı.

BMW i8 plug-in hibrit sistemi dördüncü kez yılın motoru seçildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW i8’de kullanılan sistem 2014’te piyasaya çıkmıştı. Sistem ilk çıktığı yıldan bu yana üst üste ödüle hak kazandı. İlk çıktığı yıl sistem En İyi Yeni Motor Ödülü’nü de aldı. BMW i8 geleceğin spor otomobili ve ilk çıktığı günden bu yana dünyanın en çok satılan PHEV spor otomobili olmayı sürdürüyor. BMW i3 ve i8, BMW Grup model spektrumunun farklı uçlarında yer alıyorlar. Şimdi bu modellerin teknolojileri BMW’nin diğer önemli modellerinde de yaygınlaşıyor.

Yeni güncellenen BMW i8 spor otomobil performansıyla küçük otomobillerin yakıt verimliliğini biraraya getiriyor. BMW i8’in üç silindirli yanmalı motoru 170 kW/231 hp gücünde ve arka tekerlekleri sürüyor. Güç çıkışı 105 kW/143 hp olarak güncellenen elektrikli motor gücünü geleneksel ev tipi prizden şarj edilebilen bir lityum iyon pilden alıyor, buradan aldığı gücü ön tekerleklere iletiyor.

 

Bu modele özel plug-in hibrit sistem BMW Grup tarafından geliştirildi ve üretildi. Sistem tek şarjla 55 kilometre elektrikli sürüşe imkan veriyor. Ön aksta elektrikli motor ve arka aksta yanmalı motor kombinasyonu dört çekişli sürüş sağlıyor. Özellikle yüksek hızlarda ve dinamik sürüş gerektiren virajlı yollarda dört çekişli sürüşün keyfi daha da fazla yaşanabiliyor.

 

BMW i8 sadece 4.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Yakıt tüketimi ise yanmalı motor için 100 kilometrede 2.0 litre, elektrikli motor için 14.5 kwh. CO2 emisyonu 42 gram/km.

Yılın Motoru Ödülü yirmi yıldan bu yana veriliyor. Ödülün tarihi boyunca BMW Grup markalarından modeller toplam 69 kez kategori ödüllerine ve ana ödüle layık görüldü. Bağımsız uzmanlardan oluşan bir jüri çeşitli kategorilerde en iyi motorları seçiyor. Bu yılki jüri 31 ülkeden 70 otomotiv gazetecisinden oluşuyordu. Ödüller 5 Haziran günü Stuttgart’daki Engine Expo fuarında dağıtıldı.

 

 

Son Güncelleme : 08 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo