240 hp Skoda Kodiaq vRS sonbahardaki tanıtımdan önce ortaya çıktı

Ototeknikveri     10 Haziran 2018 09:26

Performans odaklı SUV, Octavia vRS ile birlikte Skoda’nın vRS serisini güçlendirecek.

240 hp Skoda Kodiaq vRS sonbahardaki tanıtımdan önce ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Skoda Kodiaq vRS’nin geliştirme süreci devam ediyor. Yeni model ilerleyen aylarda tanıtılacak. Casus fotoğrafçılar otomobili Nürburgring’de test edilirken görüntüledi.

 

Yeni model Skoda’nın vRS serisinin üyesi olacak. Seri şu anda sadece Octavia vRS’den oluşuyor. Özellikle Almanya ve İngiltere’de satışların yüksek olması bekleniyor. İngiltere’de Octavia satışlarının %20’si vRS versiyonundan oluşuyor.

Tiguan’da kullanılan 240 hp 2.0 litre dizel biturbo motorun Kodiaq vRS’de de bulunması bekleniyor. Bu motor 2020’de çıkacak yeni Octavia vRS’de de yer alabilir. Kaynaklara göre Kodiaq vRS’nin özellikle tork değeri çok yüksek olacak. Octavia vRS hem benzinli hem de dizel seçenekle sunuluyor ancak dizel tüketiciler tarafından daha çok tercih ediliyor.

 

VW Tiguan 2.0 BiTDi BMT 240 4Motion 243 hp güç çıkışı ve 500 Nm torka sahip. Bu donanımla Tiguan 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 228 km/s.

 

Kodiaq vRS ekstra ağırlık nedeniyle bu değerleri tam olarak veremeyebilir ancak çok yaklaşması bekleniyor. Karşılaştıracak olursak, Octavia vRS TDI 4x4 185 hp gücünde, tork değeri 379 Nm ve sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi 7.6 saniye. Azami hızı ise yine 228 km/s.

Performans odaklı SUV’nin dört çekişli sürüş sistemini Octavia vRS’den alması ve tüketicilere ekstra seçenek değil standart olarak sunulması bekleniyor.

 

Marka daha önce bir Fabia vRS modeli de çıkartmış ancak düşük satışlar nedeniyle 2013’te üretimini durdurmuştu. Öte yandan Skoda’nın 2020’de hibrit Fabia vRS ile dönmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo