Elektrikli Kia Niro, Busan Motor Show’da tanıtılıyor

Ototeknikveri     10 Haziran 2018 10:19

Niro bir kaç yıl önce ilk piyasaya çıktığında Kia’nın ilk özel elektrikli modeli olmuştu. İlk önce hibrit formunda gelen model daha sonra plug-in hibrit olarak da sunuldu. Şimdi Koreli otomobil üreticisi tam elektrikli bir versiyon çıkartmaya hazırlanıyor.

Elektrikli Kia Niro, Busan Motor Show’da tanıtılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay International Electric Vehicle Expo’da (Uluslararası Elektrikli Taşıtlar Fuarı) tanıtılan Niro EV şimdi de Kore’de Busan Motor Show’da. Modelde 201 hp (150 kW) güç çıkışı ve 395 Nm torka sahip elektrikli motor bulunuyor. Bu donanımla otomobil 7.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek. Bu süre plug-in hibrit modelde 10.5 saniyeydi.

 

Alıcılar iki farklı lityum polimer pil opsiyonundan birisini seçebilecek. 39.2 kWh pil tek şarjla 240 km menzil sağlarken, daha yüksek kapasiteli 64 kWh pil ise 380 km menzil sağlıyor. Bir 100 kW hızlı şarj ile büyük kapasiteli pil bile sadece 54 dakikada %80 doldurulabiliyor.

 

Soğutma gerektiren bir yanmalı motor olmadığı için otomobilin kaplan burnu görünümlü ön panjuru boş bırakılmış ve buraya sadece şarj portu yerleştirilmiş. Yeni beş kollu 17 inç alaşım jantlar aynı zamanda rejeneratif fren sistemini barındırıyor. Ön ve arkada LED aydınlatma sistemi bulunuyor. Otomobili hibrit modellerden ayırmak için içinde ve dışında açık mavi aksanlar kullanılmış. Kullanıcılar otomobilde sadeleştirilmiş bir orta konsol, vites geçiş düğmesi, altı renkli ambiyans aydınlatması ve 7.0 inç dokunmatik ekranda pil ve şarj göstergesi bulacaklar.

 

Niro EV Kore’de bu yılın ikinci yarısı içinde piyasaya çıkacak ve hemen ardından global piyasalarda da boy gösterecek.

Son Güncelleme : 10 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo