Polestar 1, Goodwood Hız Festivali’nde

Ototeknikveri     13 Haziran 2018 01:58

Polestar 1, Temmuz ayında Goodwood Hız Festivali’nde tanıtılacak.

Polestar 1, Goodwood Hız Festivali’nde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobil markası Polestar’ın ilk modeli Polestar 1, Avrupa’da 2019’un ortalarında piyasaya çıktığında 155.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak. Müşteriler otomobili aylık abonelik sistemiyle de kullanabilecek.

 

Yeni modelin 595 hp gücündeki sürüş sistemi Kuzey Kutup Dairesi’nde -28 dereceye ulaşan soğuk havada test edildi. Araçtaki tork yönlendirme sistemi sollama performansını ve aracın kıvraklığını artırıyor.

 

Polestar 1, 2500 euro ön ödemeyle şimdiden sipariş edilebiliyor. Model piyasaya çıktığında 18 ülkede satılacak, bunların çoğunluğunu özellikle Batı ve Kuzey Avrupa ülkeleri, Çin, ABD ve Kanada oluşturacak.

 

Otomobilin Avrupa prömiyeri Şubat ayında Cenevre Motor Show’da yapılmıştı. Otomobil piyasaya çıkmadan önce ayrıca bir dünya turu yapacak. Üretim başladığında yılda 500 adet Polestar 1 satılması planlanıyor.

 

Sipariş defterleri açılmadan önce Polestar, 6000 potansiyel müşterinin otomobille ilgilendiğini belirtti.

 

Polestar 1 tamamen karbon fiber kaportaya sahip ve Volvo S90’ın platformunun kısaltılmış bir versiyonunu kullanıyor. Otomobil öne monta edilmiş 2.0 litre turbo motor, ayrıca arka aksta iki elektrikli motorla gelecek.

 

Otomobil Goodwood Hız Festivali’nde müşteriler tarafından deneme sürüşleriyle yakından incelenebilecek. Volvo ayrıca Chengdu’daki fabrikasında Polestar 1’in karbon fiber yapısını üretmek için ayrı bir tesis kuruyor.

 

Polestar 2020 yılında ise Polestar 2 hatchback sedan modelini çıkartacak. Bunun ardından ise Polestar 3 SUV gelecek.

 

Polestar 2 tamamen çelik yapıya sahip olacak ve Volvo’nun küçük CMA platformunu kullanacak. Bu modelin Tesla Model 3 ile rekabet etmesi hedefleniyor. Otomobilin 40.000 euro’dan satılması ve 321 km sürüş mesafesi sunması bekleniyor.

 

Polestar 3 ise radikal stile sahip, alçak çatılı bir SUV olacak ve Volvo’nun yeni nesil SPA büyük otomobil platformunu kullanacak. Otomobilin yapısı alüminyum ve çelik karışım olacak. 2022’de piyasaya çıkacak model Chengdu fabrikasında üretilecek.

 

Polestar otomobillerini bir abonelik sistemiyle pazarlayacak, dileyen müşteriler otomobili tamamen satın almak yerine belli günlerde sigorta ücretleri ve bakımı da dahil olmak üzere kullanabilecek, bu abonelik kapsamında ihtiyaç durumunda zaman zaman başka modeller (örneğin o günkü ihtiyaca göre minibüs ya da spor otomobil) de kiralanabilecek.

 

Son Güncelleme : 16 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo