2019 Mercedes GLE’den bugüne kadarki en net fotoğraflar

Ototeknikveri     13 Haziran 2018 02:54

Yeni 2019 Mercedes-Benz GLE’nin üretim versiyonu fotoğraflandı ve video görüntüsü alındı. Kamuflajının azaldığı görülen otomobilden yeni detaylar ortaya çıktı. Otomobilin ön, arka ve profil kısımları görülebiliyor.

2019 Mercedes GLE’den bugüne kadarki en net fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu prototipi görünce elimizde olmadan daha küçük GLC crossover modeline benzettik. Yeni GLE daha şık ancak iki otomobilin genel şekli, bagaj kapağı ve arka lamba tasarımları çok benzer. Sadece GLE’nin arka lambaları birazcık daha küçük görünüyor.

 

Ön fasya GLC ve yeni CLS stillerinin bileşimini sunuyor. Tamponda çok büyük hava girişleri, yanda ise yeni C sütununun mevcut nesille benzerliği dikkat çekiyor.

 

Fotoğraflarda iki farklı prototip görülüyor. İlk başta bu iki otomobil aynı görünse de yakından bakıldığında farklı versiyonlar oldukları anlaşılıyor. Mercedes-Benz logosunu çevreleyen ikili çubukların olduğu prototip giriş seviyesi versiyon olabilir (örneğin Avantgarde), diğeri ise AMG stil paketine sahip gibi görünüyor. Bu otomobil aynı zamanda daha iri bir ön tampona sahip. Her iki otomobilin de kamuflajı az olduğu için 2019 GLE’nin taze stilinin tadını çıkartabiliyoruz. Otomobilin tasarımı yeni dış cephe estetik anlayışı Sensual Purity’den (duyusal saflık) esinlenmiş görünüyor ve daha sade, daha derli toplu bir tarza sahip.

 

Bugüne kadarki en şık kabin

Yeni GLE’nin iç kabininde şık iki ekranlı sistem, dört dikdörtgen hava girişi (yuvarlak hava girişleri yerine), yüzer tipte konsol tasarımı ve yeni G Serisi ile aynı direksiyon bulunuyor.

 

Geniş ekranların yanı sıra, kabinde ambiyans aydınlatması ve Linux temelli yeni MBUX multimedya sistemi bulunacak. Sistem Nvidia grafik işlemci ve 8 GB RAM ile geliyor. Bunun yanı sıra araçta güncellenen S Serisi ile aynı sürüş yardım sistemleri bulunuyor.

 

Otomobilin gücü bir dizi benzinli ve dizel motordan gelecek. Bunlara yeni sıralı altı silindirli 370 PS motor da bulunacak. CLS 450’den alınan bu motor 500 Nm tork sağlıyor, ayrıca EQ Boost fonksiyonu motora 22 PS daha güç çıkışı ve ekstra 250 Nm tork kazandırıyor.

 

GLE 63 versiyonunun diğer Mercedes-AMG otomobiller gibi çift turbo 4.0 litre V8 motoru kullanması bekleniyor. Bu motor 571 PS ve 612 PS güç çıkışı seçenekleriyle gelecek. Daha sonra seriye hibrit ve elektrikli modeller de katılabilir.

 

Yeni Mercedes-Benz GLE’nin Ekim ayında Paris Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 16 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo