Yeni Skoda Kodiaq RS’yi ringlerin kraliçesi Sabine Schmitz tanıttı

Ototeknikveri     14 Haziran 2018 12:13

Heyecanla beklenen Skoda Kodiaq RS nihayet geliyor.

Yeni Skoda Kodiaq RS’yi ringlerin kraliçesi Sabine Schmitz tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda bir dizi resmi fotoğraf ve video ile Skoda Kodiaq RS modelinin önizlemesini sundu. Yeni modelin bir prototipi yarışçı Sabine Schmitz tarafından kullanıldı.

 

Nurburgring kraliçesi Schmitz bu ünlü pistte Skoda Kodiaq RS’yi denedi. Bu test sürüşünde Schmitz’e Kodiaq RS projesinin yöneticisi Frantisek Drabek de eşlik etti.

 

Skoda henüz motor özelliklerini ve performans değerlerini açıklamadı ancak önümüzdeki günlerde bunların da açıklanması bekleniyor. Otomobilin ilk fuar çıkışının ise Ekim ayında 2018 Paris Auto Show’da olması bekleniyor.

 

Resmi fotoğrafların yanı sıra yeni modelden bazı casus fotoğraflar da geldi. Bu prototipte ön ve arka tamponlardaki kamuflaj bu kısımlarda yenilikler olduğunu işaret ediyor. Ayrıca büyük egzoz çıkışları dikkat çekiyor.

 

Otomobilin son halinde ön panjurda siyah renk kullanılabilir, ayrıca tavan rayları ve dış cephenin başka bazı kısımlarında RS logoları yer alacak. Ön ve arkada koyu renk farlar bekleniyor.

 

Kabini henüz göremiyoruz ancak içeride siyah rengin ağırlıkta olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra kontrast renkte dikişler ve tipik RS/vRS logoları bulunacak.

 

Dizel gücü

Skoda’nın yeni modelde Volkswagen Passat’dan alınan 2.0 litre dört silindirli dizel motoru kullanacağı konuşuluyor. Eğer böyle olursa, Passat’da 240 PS güç çıkışıyla gelen motor Kodiaq RS’de daha yüksek güçle karşımıza çıkabilir. Tork değerinin de 500 Nm üzerinde olması bekleniyor. Motor dört çekişli sürüş sistemi ve DSG şanzımanla çalışacak. Octavia RS/VW Golf GTI’nin 245 PS 2.0 ltire turboşarjlı dört silindirli motorunu temel alan bir benzinli motor da bekleniyor.

 

Skoda artık Fabia RS’yi üretmediği için, Kodiaq RS, Octavia RS’den sonra bu ailenin ikinci üyesi olacak.

 

Son Güncelleme : 16 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo