Yeni 2018 Audi A1’den üç yeni teaser

Ototeknikveri     17 Haziran 2018 09:45

Audi yeni A1’den üç yeni teaser yayınladı. Önümüzdeki günlerde tanıtılacak modelin iç kabin teknolojilerinin kapsamlı şekilde güncellendiği görülüyor. Yayınlanan teaserlarda ayrıca otomobilin yeni süspansiyonu, performansı ve kişiselleştirme seçenekleri öne çıkartılarak 200 hp gücünde bir motora sahip olacağı işaret ediliyor.

Yeni 2018 Audi A1’den üç yeni teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi yeni A1 süpermini içn geri sayımı başlattı ve ikinci nesil modelin iç kabininden bir görüntüyle başlayarak üç teaser yayınladı. Otomobilin yeni konsolunu gösteren hareketli .gif yeni A1’in kapsamlı şekilde güncellenmiş multimedya sistemiyle geleceğini, sistemde MMI Touch dokunmatik ekran ve Audi Sanal Kokpit dijital kontrol panelinin bulunduğunu haber veriyor. Öte yandan, yeni A6, A7, A8 ve Q8 gibi modellerin aksine A1’de orta konsolda üçüncü ekran bulunmayacak.

 

Havalandırma girişlerinin etrafındaki renkli aksanlar dikkat çekiyor. Bunlar yeni modelin kapsamlı kişiselleştirme seçenekleriyle geleceğine işaret ediyor. A1’in çok yakında Barselona’da tanıtılması bekleniyor.

 

Güney Avrupa’da sıcak hava testlerinde casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenen otomobilin yeni yüzü Audi’nin yeni tasarım anlayışını yansıtıyor. Daha geniş altıgen ön panjur köşeli far kümeleriyle kusursuz biçimde karışıyor. Bu beş kapılı model öncekinden daha uzun görünüyor. Bagaj kapağında yeni arka lambalar dikkat çekiyor, ayrıca kapak kısmının da güncellendiği anlaşılıyor.

 

Volkswagen Polo ve Ford Fiesta’nın daha lüks versiyonları piyasadayken, yeni A1’in de bunlara uyum sağlaması gerek. 2018 MINI Cooper ve yeni nesil DS 3 de yakında yarışa katılacak rakiplerden.

 

Yeni A1 Volkswagen Grubu’nun MQB platformunun A0 adı verilen en küçük versiyonunu kullanacak. A1’in üretimi bu platform değişikliği nedeniyle Brüksel’den Barselona’ya alınacak. Otomobil burada Seat’ın Ibiza ve Arona modelleriyle birlikte üretilecek.

 

Yeni platform pek çok avantaj sağlayacak. İlk olarak, yeni nesil A1 eskisinden daha büyük olacak. Aks mesafesinin 900 mm genişlemesi bekleniyor. Otomobilin genel uzunluğu da artarken, aks mesafesi arka koltuklardaki yolculara daha iyi konfor sunacak. Bagaj kapasitesinin de 270 litreden 300 litreye çıkması bekleniyor.

 

Daha büyük bir ön panjur, sportif farlar, büyük alaşım jantlar ve şık arka lambalar otomobilin dikkat çeken tasarım özellikleri arasında.

 

2018 Audi A1 motor seçenekleri

Yeni platformla birlikte yeni motorlar da geliyor. Bunlardan ilki mevcut 1.0 litre üç silindirli turbo motorun yenilenmiş bir versiyonu olacak. Motor yaklaşık 102 hp güç çıkışına sahip. Yeni Polo ve A1 mekanik DNA’larının büyük kısmını paylaştıkları için VW Grubu’nun yeni 1.5 litre benzinli ve dizel motorları da sunulabilir.

 

A1’in yeni 1.5 litre motorlarının güç çıkışları 90 – 160 hp arasında değişeceği tahmin ediliyor. Böylece seri yeterince seçeneğe sahip olacak. Yeni modelde ayrıca bir plug-in hibrit e-tron versiyonunun da sunulması gündemde. 2012’de geliştirilen bir konseptte hibrit sistem üç silindirli turbo motor ve elektrikli motordan oluşuyordu. Bu teknoloji her ne kadar pahalı olsa da yeni A1’i piyasada bambaşka bir noktaya taşıyabilir ve fiyatı yükselebilir, ayrıca BMW i3’e rakip olabilir.

 

Mevcut A1 için bugüne kadar bir RS versiyon yapılmadı, otomobilin yakında üretimden kalkacağı düşünülürse bundan sonra da böyle bir versiyon mümkün değil. Yeni nesilde ise küçük de olsa bir RS versiyon ihtimali var. Audi RS 1 ismini tescil ettirdi, bu da firmanın gündeminde böyle bir otomobil olduğunu gösteriyor.

 

Yeni Audi A1 iç kabin ve dış cephe tasarımı

Yeni model elbette yeni bir görünüme de sahip olacak. Şık farlar ve özgün bir gündüz farı aydınlatma imzası yeniliklerden sadece bazıları. Arkada daha geniş arka lambalar, entegre tavan spoyleri ve daha sportif bir görünüm dikkat çekiyor. Audi’nin kaydırmalı sinyal lambaları da serinin tamamında opsiyonel olarak sunulacak.

 

En önemli yenilikler ise iç kabin teknolojileri alanında olacak. Audi’nin 12.3 inç Sanal Kokpit sistemi ilk kez modele gelecek, ayrıca MMI multimedya sistemi Audi CarPlay ve Android Auto desteği de sunacak. WiFi erişim noktası da sunulması beklenen özelliklerden.

Son Güncelleme : 17 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo