Yeni 2019 SsangYong Korando ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     18 Haziran 2018 01:47

Yeni nesil SsangYong Korando SUV yol testleri sırasında casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. SsangYong’un yeni modeli Nissan Qashqai ile rekabet edecek.

Yeni 2019 SsangYong Korando ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil hala ağır kamuflaj altında ancak genel şekli bunun yeni nesil Korando olduğunu ele veriyor. Yeni Korando 2020’den itibaren tam elektrikli sürüş sistemiyle gelecek.

 

Bunun yanı sıra seride yeni 1.6 litre dizel motor ve yeni 1.5 litre benzinli motor seçenekleri de olacak. SsangYong 1.5 litre benzinli motoru küçük bir elektrikli motorla birlikte yarı hibrit sistem içinde sunabilir. 1.2 litre üç silindirli motorun da yarı hibrit sistemde kullanılması mümkün. Korando’nun fiyatının 25.000 – 35.000 dolar arasında olması bekleniyor. Elektrikli versiyonun fiyatı ise 33.000 dolar civarında olabilir.

 

Yeni Korando ve Korando EV, SsangYong’un çıkartacağı bir dizi yeni modelden sadece ikisi olacak. Tivoli crossover 2020’de kapsamlı bir güncellemeden geçirilecek, Rexton ise 2022’de güncellenecek.

 

SsangYong ayrıca yeni Korando ile Rexton arasında konumlanacak yeni bir SUV de planlıyor.

 

SsangYong e-SIV konsepti yeni Korando’nun tonunu belirledi

Mart ayında Cenevre’de tanıtılan SsangYong e-SIV konsept otomobil sadece yeni SsangYong Korando’nun tasarımını yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda 2020’de çıkacak tam elektrikli versiyonun da önizlemesini sunuyor.

 

Konsept 140 kW elektrikli motor ve 61.5 kWh pil ile geliyor ve bu donanımla 300 – 450 km arasında elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Pil paketi sadece 50 dakikada %80 doldurulabiliyor. Otomobilin azami hızı ise 150 km/s.

 

Konseptin tasarımı Korando için üretime geçirildiğinde bazı değişikliklere uğrayacak ancak coupe benzeri tavan çizgisi ve otomobilin genel görünümü korunacak. Boyutlar da olduğu gibi yeni modele aktarılacak.

 

e-SIV konseptinin kabininde yeni otonom sürüş ve bağlantı teknolojileri bulunuyor. Konsept 2. Seviye otonom sürüş ile geliyor, otomobil hangi şeritte gitmekte olduğunu biliyor ve diğer taşıtlarla arasındaki güvenli mesafeyi koruyabiliyor. SsangYong otomobilin otomatik şerit ve aktif sürüş fonksiyonları için ekstra sensörle donatıldığını ve 3. Seviye otonom sürüşe hazır olduğunu belirtiyor.

 

Korando’nun elektrikli versiyonunda araç sahiplerinin, bir akıllı telefın uygulamasıyla, otomobilin pilini uzaktan görebilmelerini ve şarj edebilmelerini sağlayan bir teknoloji de bulunacak.

 

Yeni Korando ve elektrikli versiyonu daha iyi sürüş dinamikleri, daha cesur bir tasarım ve verimli motorlara imkan veren yeni bir platform üzerine inşa edilecek.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo