Skoda yoğun talebi karşılamak için üretimi dışarıda yaptırabilir

Ototeknikveri     18 Haziran 2018 11:14

Skoda otomobillerinin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle üretimi yetiştiremiyor. Firma sözleşmeli bir üreticiye dışarıdan üretim yaptırarak talebi bu şekilde karşılamaya çalışacağını açıkladı.

Skoda yoğun talebi karşılamak için üretimi dışarıda yaptırabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Özellikle yeni Kodiaq ve Karoq SUV’lere olan talep Skoda’da yıllık üretimi şu an 1.2 milyon adetten 2025 yılına gelindiğinde 2 milyon adet otomobile çıkartabilir.

 

Skoda zaten şu anda Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikalarında kapasiteyi olabildiğince artırmış durumda. Ayrıca Volkswagen Grubu’na ait başka fabrikalardaki atıl kapasitenin kullanılması da planlanıyor. Firma bunun yanı sıra dışarıdan sözleşmeli üretim yaptırma alternatifini de değerlendireceğini açıkladı ve talebin 2018 yılında da üretim kapasitesinin üzerine geçtiğini belirtti.

 

Mart ayında firma içinden kaynaklar Skoda’nın üretimi artırma yolları aradığını, bu kapsamda Çek Cumhuriyeti dışında bir yerde yeni bir fabrika açmayı da düşündüğünü söylemişlerdi.

 

Almanya’nın üç büyük firması BMW, Daimler ve Volkswagen sık sık Avusturya’daki Magna Steyr ya da Finlandiya’daki Valmet Automotive gibi sözleşmeli üreticilerden hizmet alıyor. Bu sayede üretimde daha fazla esneklik kazanılırken firmaların kendi fabrikalarındaki yatırımlardan ve kaynaklardan da tasarruf ediliyor.

 

Valmet bu yıl Mercedes GLC SUV’nin ve A-Serisi kompakt modelin üretimi için 1000 yeni çalışan alacak.

 

Volkswagen Grubu insan kaynakları yöneticisi Bernd Osterloh, geçen hafta yaptığı açıklamada üretimin bir kısmını Almanya’ya kaydırmanın Skoda’nın sorununu çözmeye yetmeyeceğini, markanın Audi’yi de geçerek Volkswagen Grubu’nun Porsche’den sonra en karlı ikinci markası haline geldiğini açıkladı.

 

Osterloh Skoda’nın gerekli üretim kapasitesine nasıl ulaşabileceği sorunu için Kasım ayı itibariyle Volkswagen Yönetim Kurulu tarafından bir karar alınacağını söyledi.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo