Volvo 2025 yılı için her otomobilde %25 geri dönüştürülmüş plastik hedefliyor

Ototeknikveri     18 Haziran 2018 12:02

Volvo 2025 yılı itibariyle her yeni Volvo otomobilde kullanılacak plastiğin en az %25’inin geri dönüştürülmüş materyallerden oluşmasını hedeflediğini açıkladı.

Volvo 2025 yılı için her otomobilde %25 geri dönüştürülmüş plastik hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo aynı zamanda sektördeki tedarikçilerin otomobil üreticileriyle daha yakından çalışarak mümkün olduğunca çevre dostu yeni bileşenler geliştirilmesine yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Bu hedefin gerçekleştirilebilirliğini göstermek için firma XC60 T8 plug-in hibrit SUV’nin piyasadaki haliyle tamamen aynı görünen ancak geri dönüştürülmüş materyallerle üretilmiş bir versiyonunu tanıttı.

 

Bu özel XC60 otomobilin iç kabininde balık ağları ve denizcilikte kullanılan halatlardan geri dönüştürülmüş fiberler ve plastikler kullanılmış. Zemindeki paspaslar plastik pet şişelerden geri kazanılan fiberler ve tekstil sektöründen alınan geri dönüştürülmüş pamuk içeriyor. Koltuklarda yine plastik pet şişelerden geri kazanılmış fiberler bulunuyor. Eski Volvo otomobillerden alınan kullanılmış koltuklar ise otomobilin kaputunun altında ses yalıtımı için değerlendirilmiş.

Geri dönüştürülmüş materyaller içeren özel XC60 İsveç’in Göteborg şehrindeki Volvo Ocean Race yelkenli yat yarışları kapsamında düzenlenen Ocean Summit’de tanıtıldı. Yarışların sürdürülebilirlik konusuna odaklanması, Birleşmiş Milletler’in denizlerdeki plastiklerin ortadan kaldırılmasını hedefleyen Temiz Denizler kampanyası ile yapılan ortaklık sonucunda gerçekleşmiş.

 

Çevre duyarlılığıyla tanınan Volvo geçen ay da tüm etkinliklerinde ve çalışma alanlarında 2019’un sonu itibariyle tek kullanımlık plastiklerin kullanımına son vereceğini açıklamıştı.

Firma 2025 yılı itibariyle global satışlarının %50’sinin tam elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor. Ayrıca bu yıl Ocak ayında İsveç’in Skövde kentinde açılan Volvo’nun motor fabrikası firmanın iklime olumsuz etkisi olmayan (climate-neutral) ilk tesisi oldu.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo