İlk Mercedes-Benz A-Serisi plug-in hibrit otomobil gelecek yıl çıkıyor

Ototeknikveri     19 Haziran 2018 09:03

A-Serisi CO2 emisyonunu azaltmak için EQ Power hibrit sistemle gelecek ve elektrikli sürüşe imkan verecek.

İlk Mercedes-Benz A-Serisi plug-in hibrit otomobil gelecek yıl çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz A-Serisi’ne güncel benzinli, dizel ve yarı hibrit seçeneklerin yanı sıra yeni plug-in hibrit sistem eklemeye hazırlanıyor.

 

Yeni sistem gelecek yılın başlarında çıkacak ve Audi A3 e-tron ile doğrudan rekabete girecek.

Markanın B Serisi MPV ve yeni GLB küçük SUV gibi diğer kompakt modellerinde de kullanılacak hibrit sistem şu anda A-Serisi prototipleri içinde test ediliyor. Yeni hibrit modelin sonbaharda Paris Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

 

Mercedes yetkilileri yeni plug-in hibrit sistemin teknik detaylarını henüz açıklamasalar da, firma içinden elde edilen belgeler markanın 1.3 litre dört silindirli M282 benzinli motorunun 165 hp versiyonunun, yeni A250e 4Matic modelinde 90 hp elektrikli motorla birlikte kullanılacağını gösteriyor.

Yanmalı motor ön tekerlekleri sürerken, elektrikli motorun da arka tekerlekleri sürerek otomobile dört tekerden çekiş yeteneği kazandırması bekleniyor.

 

Firma aynı zamanda 1.3 litre benzinli motorun 140 hp versiyonunu ve aynı 90 hp elektrikli motoru kullanan daha az güçlü bir sistem daha geliştiriyor. Bu sistem A220e 4Matic modelinde de kullanılabilir.

 

A-Serisi’nin plug-in hibrit versiyonunun çıkışı yakınken, Mercedes tam elektrikli bir versiyonu ise düşünmediğini belirtiyor. Yeni geliştirilen MFA2 platformu özel dış cephe stiline sahip ancak benzer boyutta olacak bir elektrikli modelde kullanılabilir. Bu model firmanın yeni EQ elektriki serisinin giriş seviyesi olabilir.

EQ adını alacak elektrikli hatchback, EQ C SUV’yi takip edecek.

 

Yeni çıkacak elektrikli ve hibrit otomobiller Mercedes’in elektrifikasyon atağının bir parçası. Geçen yıl Dieter Zetsche firmanın 2022 yılı itibariyle her modelinin elektriki bir versiyonunu da sunacağını açıklamıştı.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo