Ford ve Volkswagen ortak projeler geliştirecek

Ototeknikveri     21 Haziran 2018 10:06

Ford ve Volkswagen “her iki firmanın da rekabet gücünü artıracak ve global çapta müşterilere daha iyi hizmer vermesini sağlayacak bir stratejik ortaklık” üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.

Ford ve Volkswagen ortak projeler geliştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detaylar henüz sınırlı ancak firmalar şimdiden bir iyi niyet anlaşması imzaladı ve güçlerini birleştirebilecekleri potansiyel projeleri araştırmaya başladı. İki firmanın özellikle “müşterilerin değişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek” yeni nesil ticari araçlar geliştirmeye odaklanacağı anlaşılıyor.

 

Ford ve Volkswagen potansiyel ortaklığın karşılıklı hisse senedi almayı içermeyeceğini ancak her iki firmanın da ortaklıktan fayda sağlayacağını belirtti. Ortak geliştirilen taşıtların geliştirme ve üretim masrafları bölüşüleceği için daha uygun olacak. Artan satış hacmi de paylaşılan bileşenlerin fiyatının düşmesine yardımcı olabilir.

Volkswagen daha önce Mercedes’le Sprinter’ın bir versiyonunu satmak için işbirliği yapmıştı ancak yeni Crafter firmanın kendi bünyesinde geliştirildi.

 

Ford ve Volkswagen çok çeşitli ticari araçlara sahip. Ford Transit Connect, Transit ve E-Serisi’ni satıyor. Volkswagen ise Caddy, Crafter ve T6 ürünlerini sunuyor.

 

Ford yöneticisi Jim Farley “Ford yeni iş modellerine açık ve buna verimliliğimizi ve etkimzii artıracak ortaklıklar da dahil. Volkswagen Grubu ile potansiyel ortaklık, başarılı bir global ürün portföyü yaratırken ve yeteneklerimizi geliştirirken nasıl sağlıklı bir çalışma ortaya koyduğumuzun bir kanıtı.” dedi.

 

Volkswagen Grubu strateji yöneticisi Dr. Thomas Sedran ise “Her iki firma da zaten farklı ticari araç segmentlerinde başarılı ve güçlü pozisyonlara sahip. Ford ile potansiyel iş birliği her iki firmanın da global alanda rekabet gücünü artıracak önemli bir fırsat.” diye konuştu.

 

Görüşmelerin çoğu ticari araçlar üzerine olsa da, farklı projeler de geliştirilecek.

 

 

Son Güncelleme : 21 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo