Volvo tasarım şefi XC40’ın firmanın ilk tam elektrikli modeli olacağını doğruladı

Ototeknikveri     25 Haziran 2018 05:33

Volvo’nun ilk tam elektrikli modeli XC40’ın bir versiyonu olacak. Firmanın tasarım şefi Thomas Ingenlath haberi doğruladı.

Volvo tasarım şefi XC40’ın firmanın ilk tam elektrikli modeli olacağını doğruladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni S60 modelinin tanıtımında konuşan Ingenlath, Volvo XC40’ın pilli elektrikli versiyonunun Polestar’ın 2019’da ikinci modelini çıkartmasından sonra geleceğini açıkladı. Bu model basit bir şekilde “Polestar 2” diye adlandırılacak.

 

Elektrikli Volvo XC40 daha sonra yeni nesil XC90 modelinin elektrikli versiyonu tarafından takip edilecek. Bu model 2021’de Güney Karolina’da üretime girecek. Firmanın tasarım şefi Volvo’nun sadece elektrikli bağımsız modeller üretmektense mevcut otomobillerinin elektrikli versiyonlarını üreteceğini belirtti.

Ingenlath “Portföyümüzde var olan modellerin elektrikli versiyonlarını çıkartacağız. Pek çok büyük marka bu konuda farklı bir strateji izliyor ve bağımsız elektrikli modeller çıkartıyor ancak ben onların stratejisinin uzun vadede nasıl işe yarayacağını anlayamıyorum. Elektrifikasyon otomotiv sektörünün geleceği, otomobillerin çoğu elektrikli olduğunda bunu nasıl yönetecekler? Portföylerini nasıl yapılandıracaklar? Ben pilli elektrikli sürüşün güç aktarım mekanizmaları seçeneklerinden birisi olduğunu ve zamanla satılan otomobillerin çoğunluğunu oluşturacağını söylemeyi daha doğal buluyorum.” dedi.

 

Daha cüretkar elektrikli otomobiller Polestar’dan çıkacak

Volvo XC40 elektrikli otomobil plug-in hibrit XC40 ailesine katılacak. Volvo 2025 itibariyle toplam satışlarının yüzde ellisinin pilli elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor. Ingelath, Polestar’ın ise daha cüretkar elektrikli modellerin geliştirilmesi için kullanılabileceğini söyledi. Tasarım şefi, “Yeni formatlara, yeni kaporta tiplerine ve gelenekselin dışındaki şeylere bakmak için Polestar’ı kurduk. Şu stratejiyi geliştirdik; Volvo serisinin tamamının elektriklendirilmesi, bunun ürünlerin doğal bir parçası haline gelmesi ve aynı zamanda yeni, geleneksel dışı bileşenlerin Polestar markası içinde geliştirilmesi.”

 

 

Son Güncelleme : 25 Haziran 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo