Yeni 2018 Mercedes GLE tasarım çizimleri ortaya çıktı

Ototeknikveri     07 Temmuz 2018 02:19

Yeni nesil Mercedes GLE tasarım çizimleriyle ortaya çıktı. Çizimler SUV’nin yeni MBUX çift ekranlı multimedya sistemiyle geleceğini gösteriyor.

Yeni 2018 Mercedes GLE tasarım çizimleri ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes yeni GLE’nin iç kabini ve konsolundan bir dizi tasarım çizimiyle ipuçları yayınladı. Çizimlerde BMW X5 rakibinin Mercedes’in yeni MBUX çift ekranlı multimedya sistemi ve yeni A-Serisi’nden bildiğimiz sürücü ekranıyla geleceği görülüyor.

 

İçeride E-Serisi ve A-Serisi tasarım ipuçlarının karışımını bekleyebiliriz ancak GLE kendi karakterini oluşturacak kadar çok özgün dokunuşlara da sahip olacak. Sürücü ve yolcu tarafındaki çıkıntılı kapı kolları yeni GLE’nin SUV statüsünü daha da pekiştiriyor, büyük ikizkenar hava girişleriyse otomobile karakter katıyor.

 

Yeni 2018 GLE’yi kısa süre önce oldukça az kamuflajla da görmüştük. Yeni modelin yıl sonuna kadar ve muhtemelen LA Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

 

Hafif kamuflaj yeni modelin dış cephesiyle ilgili oldukça iyi fikir veriyor. Yeni ön kısım ilhamını CLS ve A-Serisi gibi modellerin son versiyonlarından alırken, şık farlar ve yenilenen ön panjur dikkat çekiyor.

 

Bu test otomobilinin arka kısmı da neredeyse tamamen kamuflajsız. Özgün C sütunu ve sarma efektli arka pencere devam ediyor, tavan çizgisi mevcut GLE kadar kutu gibi görünmüyor. Arka lambalar çok daha köşeli ve ince, aydınlatma grafikleri henüz bilinmese de full-LED teknolojisinin kullanılması bekleniyor.

 

Genel kaporta şekli çok farklı değil ancak yeni model öncekinden daha verimli. Eski otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.32’den 0.30’a düşecek. Ağırlığı ve emisyonları azaltmak için giriş seviyesi GLE sadece önden çekişli olacak. Bu iki faktör mevcut motor seçeneklerindeki revizyonlarla birlikte yakıt tüketimini %20’ye kadar azaltacak.

 

GLE Mercedes için önemli bir model olacak. Marka geçen yıl 712.100 SUV sattı ve artık yaşlanan model satışlarda önemli bri role sahip. Gelecek iki yıl boyunca modele yeni GLA, GLB, yeni bir GLS ve Maybach markası altında bir SUV ile yeni G-Serisi de katılacak.

 

Mercedes GLE’yi BMW X6’ya rakip olarak coupe versiyonla da satacak. Bu modelin 2019’da tanıtılması bekleniyor.

 

GLE’de yeni bir ölçeklendirilebilir platform kullanılacak ve otomobil bir dizi yeni motorla sunulacak. E-Serisi’nde bulunan 2.0 litre dizel temek seçeneklerden birisi olacak. En yeni sıralı altı silindirli benzinli ve dizel motorlar da modelle birlikte gelecek.

 

Yeni platform plug-in hibrit teknolojisini de destekleyecek. Dört silindir benzinli motor ve küçük lityum-iyon pil kombinasyonunun ilerleyen safhalarda gelmesi bekleniyor.

 

Serinin en üstünde yeni AMG GLE 63 bulunacak. Bu modelde mevcut 5.5 litre motorun yerini firmanın 4.0 litre biturbo V8 motoru muhtemelen 500 hp güç çıkışıyla alacak. Aynı zamanda 60 hp güç çıkışlı GLE 63 S modeli de bekleniyor.

 

Yeni görünüm, platform ve motorların yanı sıra, moden sürüş yardım teknolojilerinin de otomobilde yer alması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 07 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo