Yeni 2019 Suzuki Jimny SUV Avrupa özellikleri açıklandı

Ototeknikveri     07 Temmuz 2018 09:07

Yeni Suzuki Jimny yeni 1.5 litre motorla geliyor ve daha iyi performans vadediyor.

Yeni 2019 Suzuki Jimny SUV Avrupa özellikleri açıklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Suzuki Jimny’den daha fazla detay ortaya çıktı. Dördüncü nesil Jimny yirmi yılını dolduran modele taze kan olacak. Suzuki Jimny’nin tasarımını fazla modernize etmeden retro bir görünüm vermeyi tercih etti.

 

Özellikle arazi sürüşüne yönelik bir model olan Jimny’nin tasarım prensipleri fonksiyonel. Büyük pencereler ve dar sütunlara sahip kutu gibi profil azami görüş açısı sunuyor, 15 inç alaşım jantlar ise koruyucu kaplamaları büyük tekerlek yuvalarında konumlandırılmış. Arkada hala bir yedek tekerlek sunuluyor. Arka lambalar tampona taşınarak daha büyük ve geniş bir bagaj kapağı için yer açılmış.

 

Yeni Jimny eskisi gibi hala 3645 mm uzunluğunda. Genişlik ise biraz artarak 1645 mm olmuş. Yükseklik 20 mm artışla 1725 mm. Biniş yüksekliği 210 mm.

 

İç kabinde modern bir ortam bizi karşılıyor, konsol tasarımı da aynı şekilde çağı yakalamış. Orta konsolun alt kısmındaki bazı kontrol araçları Swift’den alınmış. Konsolun merkezinde 7 inç dokunmatik ekran bulunuyor, ekran Bluetooth ve akıllı telefon entegrasyonu destekli. Tuşlar ve kontrol paneli arasında bir sürücü bilgilendirme ekranı da var. Kontrol araçlarının tümü eldivenle de kullanılabilecek kadar büyük.

 

Arka koltuklar yerindeyken yeni Jimny 85 litre bagaj kapasitesi sunuyor, koltuklar katlandığında ise bu 377 litreye çıkıyor (eskisinden 53 litre daha fazla). Bagaj zemini ve arka koltukların sırt kısımları kir ve lekeye karşı plastikle kaplanmış.

 

Avrupa piyasası için şimdilik sadece bir motor onaylandı. Suzuki’nin popüler 1.0 litre BoosterJet üç silindirli motoru yeni Jimmy’de yer almayacak, bunun yerine yeni ve daha basit 1.5 litre doğal emişli dört silindirli benzinli motor K15B sunulacak.

 

Mevcut otomobilin 1.3 litre motoruyla karşılaştırıldığında yeni motor 102 hp güç çıkışı ve 4000 devir/dakika’da 130 Nm tork değeriyle daha yüksek performanslı. Buna karşın motor daha hafif ve küçük. Standart beş vitesli manuel Jimny azami 144 km/s hıza çıkabiliyor. Dört vitesli otomatik versiyonun azami hızı ise 140 km/s. Yeni Jimny manuel vitesle 6.8 litre/100 km, otomatik vitesle 7.5 litre/100 km yakıt tüketiyor. CO2 emisyonu ise sırasıyla 154 g/km ve 170 g/km.

 

1.5 litre motor merdiven şasi yapısı içinde bulunuyor. Allgrip Pro yarı zamanlı dört çekişli sistem standart olarak sunuluyor. Sürüş sistemi üç şekilde konfigüre edilebiliyor, 2H ayarında Jimny’nin ön tekerlekleri sürülürken, 4H ayarında dört tekerlek devreye giriyor, 4L ayarında ise en zorlu off-road koşullarına uyum sağlanıyor. Ön ve arkadaki kısa sarkıntılar 37 derece yaklaşma açısı, 49 derece uzaklaşma açısı sağlıyor. Süspansiyon ön ve arkada helezon yaylarla sabit aks yapısına sahip.

 

Suzuki yeni otomobilin hem daha iyi yol performansı hem de daha iyi biniş deneyimi sunacağını söylüyor. Yeni direksiyon amortisörü direksiyondaki titreşim ve sarsıntıları azaltacak.

 

Yokuş iniş ve çıkış asistanı gibi off-road yardım sistemlerinin yanı sıra, yeni Jimny aynı zamanda otomatik acil fren, altı hava yastığı, lastik basınç takibi, trafik işaretleri tanıma sistemi, şeritten ayrılma uyarısı ve uzun far asistanıyla gelecek.

 

Otomobilin 15.000 euro civarı bir giriş fiyatıyla satılması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 07 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo