Yeni 2019 Peugeot 208 GTi tam elektrikli sistemle sunulacak

Ototeknikveri     09 Temmuz 2018 01:24

Gelecek yıl süpermininin yeni nesli geldiğinde, sportif Peugeot 208 GTi, Fransız markanın standart benzinli hatchback modelinin yanı sıra seride yer alacak.

Yeni 2019 Peugeot 208 GTi tam elektrikli sistemle sunulacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot yeni modeli gelecek baharda Cenevre Motor Show’da tanıtacak. Otomobil yeni CMP (Common Modular Platform) mimarisine geçecek. Bu platform daha fazla verimlilik, daha ucuz üretim maliyetleri ve tam elektrikli sürüş sistemi desteği sunuyor.

 

Yeni 208’in tam elektrikli versiyonu PSA platformun CMP ve e-CMP olarak iki versiyonda sunulacağını duyurduğundan beri planlar arasında yer alıyordu. Şimdi Peugeot patronu Jean-Pierre Imparato elektrikli 208’in ayrıca bir GTi olarak da sunulabileceğini açıkladı.

Imparato “Tüm detayları Mart ayında açıklayacağım ancak geleceğin sıkıcı olmasını istemiyorum. Artık yeni bir otomobil çıkardığım her sefer bunda elektrikli bir sürüş sistemi de olacak ancak müşteri istediği sürüş sistemine yönelebilecek. Bir Peugeot satın aldığınızda tasarım, en yeni versiyon i-Cockpit, GT-Line, GT ve GTi gibi lüks donanım seviyeleri bulacaksınız. Elektrikli otomobillerin de yanmalı motorlu modellerde bulunan her şeye sahip olmasını istiyorum.” dedi.

 

Imparato aynı zamanda Peugeot Sport’un yüksek performanslı elektrikli otomobiller geliştirdiğini açıkladı. 3008’in 300 hp hibrit versiyonu yolda, Fransız firma aynı zamanda sistemi tanıtmak için 308 R Hybrid gibi konseptler de geliştirdi.

Imparato “GT ve GT Line ile lüks pazara yönelik ürün seçeneklerimiz var, buna yüksek performans versiyonları da dahil. Şu anda bu konu üzerinde çalışıyoruz ancak AB’nin 2020 yılı için koyduğu CO2 emisyon hedefleri nedeniyle zorlandığımızı itiraf etmeliyim. Motor sporlarından arkadaşlarımız müşterilerimizi hem çevre dostu hem de yüksek performanslı bir şeyle mutlu edecek bazı projeler üzerinde çalışıyor. Dediğim gibi, geleceğin sıkıcı olmasını istemiyorum.” diye konuştu.

 

Imparato sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki 10 yılda elektrikli sistemlerle yüksek güç çıkışları elde etmek kolay olacak. Güç çıkışı artık önemli bir gösterge olmayacak. Lüks markalar kendilerini farklılaştırmak için yeni bir şey bulmak durumunda olacak. Elektrifikasyonla birlikte bizim için bazı yeni segmentlere girme şansı da olacak. Piyasaya 400 kW (540 hp) gücünde otomobiller sürebileceğiz. Bu her şeyi değiştirecek.”

Imparato 208’i bir dizi farklı güç aktarım mekanizması seçeneğiyle sunmanın bağımsız elektrikli otomobiller çıkartmaktan daha önemli olduğunu düşünüyor. Imparato buna gerekçe olarak elektrifikasyona geçiş sürecinin her bölgede aynı hızda gerçekleşmeyecek olmasını gösteriyor. Böylece Paris’te yaşayan ve şehir trafiği için elektrikli sürüşü tercih eden birisi de, sık sık uzun yolculuklara çıkan ve dizel ya da benzinli motor tercih eden birisi de aynı 208 otomobili kullanabilecek.

 

 

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir56390 Artık doğaya zarar vermeyen Petrol Zenginlerini dahada zengin hale getirmeyen otomobiller üretilmeli ve İnsanlar aylık maaşından yakıt giderini çıkarabilmeli.

    19 03 2019 03:07 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo