Yeni 2018 Audi Q3 SUV kamuflajsız görüntülendi

Ototeknikveri     09 Temmuz 2018 04:36

Yeni Audi Q3 SUV’nin son casus fotoğrafları evrimsel tasarım dilini doğruluyor.

Yeni 2018 Audi Q3 SUV kamuflajsız görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil Audi Q3 piyasaya çıkmak üzere ve casus fotoğrafçılar otomobili kamuflajsız görüntüledi. Audi’nin otomobili paketinden çıkartmaya hazır olduğu anlaşılıyor. Fotoğraflar yeni Q3’ün tasarım bakımından çok şaşırtıcı olmadığını gösteriyor. Ön kısımda otomobil ilk olarak Q8’de gördüğümüz yeni, evrimsel SUV tasarım diline sahip.

 

Audi Q3: yeni platform ve yeni teknoloji

Otomobilin stili evrimsel olabilir ama mevcut Q3 Alman markasının portföyündeki en eski model, dolayısıyla kaputun altında büyük değişiklikler bekleniyor. Q3 yeni bir iç kabin ve yeni platformla çağı yakalayacak.

 

Volkswagen Grubu portföyündeki pek çok model gibi, yeni Q3 de MQB platformuna geçecek.

 

Yeni platform daha az ağırlıktan daha geniş alana, yakıt verimliliğine ve hibrit teknolojisi desteğine kadar pek çok avantaj sağlayacak. Yeni model mevcut Q3’le benzer boyutları paylaşacak ancak uzunlu ve genişlikte ufak artışlar olacak (sırasıyla 60 mm ve 50 mm). Aks mesafesi de 50 mm daha uzatılacak.

 

İç kabinde kapsamlı bir yenilenme görülüyor. Otomobilin MQB platformunda olduğu düşünülürse iç kabin yeni A1 ile benzer olabilir. Audi’nin portföyündeki daha üst modellerde yeni iki ekranlı multimedya sistemi bulunuyor. Audi’nin Virtual Cockpit ekranı direksiyonun arkasındaki geleneksel kontrol panelinin yerini alacak, bu özellik mevcut otomobilde bulunmuyordu.

 

Yeni Audi Q3: motorlar

Yeni MQB şasi aynı zamanda bir dizi yeni güç aktarım seçeneğine de olanak veriyor. Bunlardan en çok öne çıkanı PHEV(plug-in hibrit) e-tron. Ayrıca Audi’nin tam elektrikli bir Q3 planladığı da düşünülüyor. Bu otomobil güncellenen (300 km menzilli) VW e-Golf ile aynı parçaları paylaşabilir.

 

Serinin diğer ucunda ise bir RS Q3 bulunacak. Bu otomobilde Audi’nin beş silindirli turbo motorunun son versiyonunun kullanılması bekleniyor. Motor oldukça hafif ve 400 hp güç çıkışına sahip.

 

Yeni Q3 kompakt SUV’nin başlangıç fiyatının 30.500 euro civarında olması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo