2019 Jeep Wrangler sonbaharda geliyor

Ototeknikveri     09 Temmuz 2018 11:02

Yeni SUV, 2018’in sonlarına doğru benzinli ve dizel motorlarla Avrupa’ya ulaşacak.

2019 Jeep Wrangler sonbaharda geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jeep yeni Wrangler için Avrupa özelliklerini açıkladı. İlk etapta motor seçenekleri 2.2 litre 200 bg dizel ve 270 bg benzinliden oluşacak. Diğer piyasalarda hibrit ve V6 motorlar da sunulacak.

 

Dizel motor 200 bg gücünde ve tork değeri 450 Nm. Motor alüminyum blok, değişken geometrili turboşarj ve durdur – başlat özelliğiyle geliyor. Benzinli motor ise 270 bg gücünde ve tork değeri 400 Nm. Bu motor 8 vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor.

 

Amerika’da şimdiden satışa çıkan ve Avrupa’ya sonbaharda ulaşacak otomobil, ayrıca yeni 2.0 litre dört silindirli, eTorque teknolojili ve ikiz turboşarjlı motoru kullanacak ilk Wrangler olacak.

 

Yarı hibrit sistemin güç çıkışı 273 bg, tork değeriyse 400 Nm. Motor verimlilikte de büyük gelişme sağlıyor. Durdur/başlat teknolojisi mevcut ve otomobil motor kapatılarak vites boşta sürülebiliyor.

 

Wrangler aynı zamanda 3.6 litre 288 bg ve 352 Nm motorla da tercih edilebiliyor. 3.0 litre dizel motorsa 263 bg güç çıkışı ve 600 Nm tork değerine sahip. Her iki motor da durdur/başlat teknolojisiyle geliyor.

 

Standart olarak, Wrangler altı vitesli manuel şanzımanla geliyor ancak sekiz vitesli otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor. Otomobil dört tekerlekten çekişli ve düşük oranlı 4:1 kilitli diferansiyeller mevcut.

 

İlk olarak LA Motor Show’da tanıtılan Amerikan SUV, günümüze uyması için kapsamlı teknik güncellemeden geçirildi ancak tasarımcılar tarihi 1986’ya kadar giden modelin tanıdık görünümünü korumaya özen gösterdi.

 

Otomobil Sport, Sport S, Sahara (dört kapılıya özel) ve Rubicon donanım seviyeleriyle, iki ve dört kapılı versiyonlarla sunuluyor. Model yeni LED aydınlatmayla geliyor ve birisi kapıların ve tavanın çıkartılmasına da ikan veren açık hava seçeneklerine sahip.

 

İç kabinde Jeep’in Uconnect multimedya teknolojisi dokunmatik ekranla, ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle sunuluyor. Giriş seviyesi otomobiller 5.0 inç ekranla gelirken daha üst modellerde 8.4 inç ekran bulunuyor. 7.0 inç dijital LED kontrol paneli seçeneği de var. Giriş seviyesindeyse düğmeler arasında 3.5 inç ekranlı kontrol paneli bulunuyor.

 

Önceden de olduğu gibi, yeni Wrangler klasik şasiyle geliyor. Otomobilde beş linkli süspansiyon bulunuyor, yuvarlanma merkezi yüksekliği artırılmış ve yaylar biniş kalitesini ve off-road yeteneklerini artıracak şekilde düzenlenmiş.

 

Jeep, otomobilin 760 mm derinliğinde sudan geçebildiğini belirtiyor. Yaklaşma açısı 44 derece, ayrılma açısı ise 37 derece. Otomobilin yerden yüksekliği 277 mm.

 

Yeni modelde 75 aktif ve pasif güvenlik ve sürüş yardım sistemi var. Bunlar arasında kör nokta takibi, elektronik yuvarlanma önleyici ve arkadan geçen trafik tespiti teknolojisi de bulunuyor.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo