İngiltere’de yeni evlerde elektrikli otomobil şarj noktası mecburi olacak

Ototeknikveri     10 Temmuz 2018 04:29

İngiltere hükümeti yeni inşa edilecek konutlarda ve sokak lambalarında elektrikli otomobil şarjı bulunmasını zorunlu hale getirmeyi planlıyor.

İngiltere’de yeni evlerde elektrikli otomobil şarj noktası mecburi olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere’de yeni inşa edilecek konutlarda elektrikli otomobil şarj noktaları bulunması zorunlu olacak. Hükümet bu gibi önlemlerle düşük emisyonlu taşıtların yaygınlaşması için çalışıyor.

 

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı’nın “Road to Zero” sıfır emisyon stratejisi kapsamında açıklanan bu plan için, ülkede inşaat yönetmeliği değiştirilecek, tüm müstakil konut, apartman dairesi ya da ofislerde elektrikli taşıtlar için harici şarj noktaları konulması zorunlu olacak.

 

“Road to Zero” stratejisi ülkeyi 2040 yılında getirilecek benzinli ve dizel taşıt yasağına hazırlamayı amaçlıyor. Hükümet özellikle hibrit araçların rolünü artırmak istiyor, dolayısıyla yasak hibrit değil tek başına benzinli ya da dizel motora sahip taşıtları kapsayacak.

 

Strateji kapsamında park etmenin serbest olduğu sokaklarda sokak lambalarına da elektrikli otomobil şarj noktaları yerleştirilecek. Ayrıca yer altına döşenecek sistemle otomobillerin bir ped üzerinde priz olmadan şarj edilebilmesi de planlanıyor.

 

Şarj istasyonları kuran firmaların 400 milyon pound ekstra devlet desteği alması bekleniyor.

 

Ulaştırma Bakanı Chris Grayling, “Road to Zero” stratejisinin 130 yıl önce Benz patentli otomobilin geliştirilmesinden bu yana ulaşım teknolojisinde yapılacak en büyük değişimleri getireceğini söyledi.

 

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo