Yeni 2019 DS 3 Crossback SUV görüntüleri internete sızdı

Ototeknikveri     10 Temmuz 2018 05:37

Yeni DS 3 Crossback 2019’da satışa çıkacak.

Yeni 2019 DS 3 Crossback SUV görüntüleri internete sızdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

DS markasının Paris Motor Show’daki starı olacak yeni DS 3 Crossback’ten görüntüler internete sızdı. Yeni çıkan DS 7 Crossback’in küçük kardeşi olacak SUV, bu tip otomobillere artan ilgiden faydalanma amacını taşıyor. Nissan Juke ile rekabet edecek otomobilin DS 7’den çok farklı bir tasarıma sahip olmadığını görüyoruz. Pencere çizgisindeki keskin bir kıvrım ve dikey gündüz farları iki özgün tasarım öğresini oluşturuyor.

 

DS SUV’yi ekstrem iklim koşullarında test ediyor. Casus fotoğraflar, patent resimleriyle de örtüşüyor. Dolayısıyla Ekim ayında ortaya çıktığında otomobilin neye benzeyeceğini şimdiden biliyoruz.

 

Yeni otomobil, PSA’nın yeni küçük CMP platformunu kullanan ilk model olmak için Peugeot 208’le çekişecek. Platformun elektrikli sürüşü desteklemesi dolayısıyla tam elektrikli bir versiyon da planlar arasında olabilir.

 

Geçen yıl Tokyo Motor Show’da konuşan DS başkan yardımcısı ve Ar-Ge yöneticisi Eric Apode bir sonraki küçük DS modelinin CMP şasi kullanacağını onaylamış, bu sayede firmanın yeni segmentlere girme şansı bulacağını söylemişti. Apode ayrıca yeni DS 3’te kişiselleştirme seçeneklerinin, sınırlı versiyonların ve benzeri seçeneklerin zenginleştirileceği ipucunu vermişti.

 

Yeni model mevcut DS 3’ün doğrudan yerini almayacak. İki otomobil en azından 2020’ye kadar birarada satılacak.

 

DS 3 Crossback PSA’nın e-CMP elektrikli şasi parçalarını kullanan ilk küçük otomobili olacak, bu sayede tam elektrikli sürüş sistemiyle de sunulabilecek. Otomobilde 115 bg elektrikli motor ve 50 kWh pille 450 km sürüş mesafesi bekleniyor.

 

Bu versiyonun geleneksel motorlu versiyonlardan daha sonra çıkacağı tahmin ediliyor. Buna DS 7 Crossback modelinin plug-in hibrit versiyonu da eşlik edecek.

 

Bu modeller ön ve arka lambalar, ön panjur gibi bazı ortak özelliklere sahip olacak, böylece modellerin aile kimliği pekiştirilecek.

 

 

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo