Volkswagen Çin’de E-Mobilite yatırımlarını genişletiyor

Ototeknikveri     10 Temmuz 2018 07:10

Önceki gün Berlin’de Volkswagen Group China, Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd. (JAC) ve SEAT arasında bir iyi niyet anlaşması imzalandı. Törene Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang da katıldı.

Volkswagen Çin’de E-Mobilite yatırımlarını genişletiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç grup birlikte elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojilerine odaklanacak bir Ar-Ge merkezi kuracak. Seat markası 2020 – 2021 yıllarında Çin’e girecek, bu da Almanya – Çin işbirliğinin güçlenmesinde çok önemli bir adım olacak, aynı zamanda Volkswagen Group China e-mobilite liderliği hedefine biraz daha yaklaşmış olacak.

 

Volkswagen Group China Başkanı ve CEO’su Prof. Dr. Jochem Heizmann törende yaptığı konuşmada “Elektrikli otomobiller geleceğin mobilitesini oluşturuyor ve Çin bu alanda lider konumdaki ülkelerden birisi. E-mobilite teknolojileri geliştirmekteki işbirliğimizi daha da öteye taşıyacağımız için memnuniyet duyuyoruz. Bu, Volkswagen Grubu’nun Çin stratejisinde çok önemli bir yere sahip.” dedi.

 

İmzalanan iyi niyet anlaşması Volkswagen Grubu’nun Çin’deki e-mobilite planlarında kilit rol oynayacak ve Çinli müşterilerin taleplerinin karşılanmasına yardımcı olacak. JAC ve Seat ile birlikte Volkswagen Group China, elektrikli otomobiller, Çin’e özel bağlantı ve otonom sürüş teknolojileri, ayrıca bunlarla ilgili parça ve bileşenlerin üzerinde çalışacak bir Ar-Ge merkezi kuracak. Bu merkezin 2021 yılına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. İyi niyet anlaşması kapsamında Seat, sermaye artırımı ya da Volkswagen Group China’dan hisse transferi yoluyla JAC Volkswagen’de hisse sahibi olacak. Bu süreçle birlikte Seat markasının 2020 – 2021 yıllarında Çin’e girmesi planlanıyor.

 

Ayrıca ortak girişimle yeni bir pilli elektrikli taşıt platformu geliştirilecek, böylece hem dünyada hem de Çin’de müşterilere sunulan seçenekler artırılacak. Kapsamlı elektrifikasyon inisiyatifi “Roadmap E” dahilinde, JAC Volkswagen, FAW-Volkswagen, SAIC VOLKSWAGEN ve Volkswagen Group China’nın da katkılarıyla önümüzdeki 7-8 yıl içinde Çin’de yerel olarak üretilmiş 40 yeni model sürülmesi hedefleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo