RENAULT - NİSSAN İŞBİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:00

Renault ve Nissan ittifakı çerçevesinde her iki şirketin lehine olan sinerjileri güçlendirmek ve hızlandırmak amacıyla yeni bir etap planlandı.

RENAULT - NİSSAN İŞBİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault ve Nissan ittifakı çerçevesinde her iki şirketin lehine olan sinerjileri güçlendirmek ve hızlandırmak amacıyla yeni bir etap planlandı. Bu kapsamda, satınalma, mühendislik, imalat, lojistik  ve insan kaynakları alanlarında ek sinerjiler gerçekleştirilecek. Renault'un açıklamasına göre, bu sinerjiler çok sayıda ölçek tasarrufu sayesinde ittifakın işletme performansının artırılmasını sağlayacak. Renault ve Nissan yönetimlerini Amsterdam’da bir araya getiren İttifak toplantısı çerçevesinde, Carlos Ghosn 2016 sonu itibariyle minimum 4,3 milyar avro sinerji gerçekleştirme hedefini teyit etti.
 
Etüt edilmekte olan proje, dört alanın her birindeki amaç birliği noktalarının belirlenmesi ve bunların ortak bir yönetim altına alınmasını amaçlıyor. Ancak ittifakın kurucu prensipleri korunacak ve iki şirketin her birinin kültürlerine ve marka kimliklerine saygı ve her iki şirketin de lehine olan sinerjilerin hayata geçirilmesi sağlanacak. Projeyi uygulamaya koymak için gerekli araç ve olanaklarını oluşturmak üzere, Christian Vandenhende satınalma için proje direktörü, Tsuyoshi Yamaguchi mühendislik için proje direktörü, Shouhei Kimura imalat ve lojistik için proje direktörü ve Marie-Françoise Damesin insan kaynakları için proje direktörü olarak atandı. Bu direktörler çalışmalarını hem Renault ve Nissan için ayrı ayrı ve hem de ittifakın global menfaatine saygı çerçevesinde  sürdürecekler. Yapılacak çalışma sonuçları ilk çeyreğin sonuna kadar yetkili personel temsilci kurullarına sunulacak. Renault-Nissan İttifakı’nın CEO’su Carlos Ghosn, Renault ile Nissan arasındaki İttifakın karşılıklı saygı ve kazan-kazan projelerinin süratle sonuçlandırılması hedefini temel aldığını belirterek, yeni ortak projelerle, aynı karşılıklı saygı ve şeffaflık ilkeleriyle aynı yönde hızlı bir tempoyla devam edeceklerini kaydetti. 
 
Renault-Nissan İttifakı otomotiv sektörünün en uzun soluklu ve en yüksek performanslı çok kültürlü stratejik ortaklı olarak görülüyor. İttifakın 1999 yılında kuruluşundan bu yana, satınalma, gümrük, lojistik  ve bilgi-işlem alanlarında çok sayıda sinerji gerçekleştirildi. İttifak o tarihten bu yana anlamlı şekilde büyüyerek, adetler bakımından dünyanın en büyük dördüncü otomobil grubu haline geldi. İttifak bugün Daimler ve Mitsubishi ile işbirliğinin yanı sıra, AVTOVAZ, Ashok Leyland ve Dongfeng ile de bölgesel ortaklıklar kurdu.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo