YENİ MAKYAJLI 2014 VOLKSWAGEN SCİROCCO ORTAYA ÇIKTI (TEKNİK DETAYLAR)

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:05

Volkswagen'in kompakt sporcusu Scirocco, makyajlanmış haliyle Cenevre Fuarı'ndaki yerini alacak.

 YENİ MAKYAJLI 2014 VOLKSWAGEN SCİROCCO ORTAYA ÇIKTI (TEKNİK DETAYLAR)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, makyaj operasyonu ile güncellediği yeni Scirocco ve Scirocco R modellerinin resimlerini yayınladı. İlk olarak 1974 yılında yapılan Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenmesinin üzerinden 40 yıl geçen Scirocco'nun 2008 yılında yollaraçıkan güncel versiyonu da, makyajlı bir şekilde 4 Mart'ta kapılarını açacak 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yer alacak. Hem standart hem de R adı verilen sportif versiyona sahip olan yeni Scirocco, makyaj ile birlikte daha şık bir görüntüye kavuşmuş. Ön bölümünde, yeniden şekillendirilen tampona, ledli gündüz farlarına, Bi-xenon ön farlara ve çift çizgili ön ızgaraya yer verilen aracın, arka bölümünde ise yeni tasarlanan stop farları, tasarımı değiştirilen bagaj kapağı ve yenilenen tampon dikkat çekiyor.

Yeni Scirocco resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Pyramid Gold, Urano Grey, Flash Red, Pure White ve Ultra Violet adı verilen beş yeni gövde rengine de kavuşacak olan yeni Scirocco'da, farklı alaşım jant seçenekleri de sunulmaya başlanacak. Aracın iç mekanına geçildiğinde ise yükseltilen malzeme kalitesi ön çıkarken, orta konsolun üzerind eyer alan yağ sıcaklığı, kronometre ve turbo basınç göstergeleri dikkkat çekiyor. Golf GTI'den alınan yeniden tasarlanmış düz tabanlı deri kaplı direksiyon simidi, el freninin yanındaki kapaklı göz, yeni hava menfezleri ve gösterge tablosu dikkat çeken diğer yenilikler olurken, Dynaudio Excite ses sistemi ve ParkAssist sistemi yeni Scirocco'da sunulmaya başlıyor. 

Motor gamında da iyileştirmeler yapılan Scirocco'nun 280 hp güce sahip R versiyonu haricindeki tüm motor seçeneklerinde, start-stop sistemi ve rejenerartif frenleme sistemi sunulmaya başlanıyor. 1.4 litrelik motor seçeneği haricindeki tüm versiyonlarında, 6 ileri oranlı manuel veya yedi ileri oranlı DSG şanzıman seçeneklerini sunan yeni Scirocco'nun 1.4 litrelik motorunun gücü 3 hp artışla, 125 hp yükseltilmiş. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketim değeri 5.4 litre olarak veriliyor.

Yeni Scirocco R resim galerisi için lütfen tıklayınız.

2.0 litrelik üç farklı benzinli TSI motor seçeneğine sahip olan Scirocco'nun, bu versiyonalarının güç değerlerinde de artış yapılmış. Baz 2.0 litrelik mtoorun gücü 160 hp'den 180 hp'ye, bür üst versiyonun gücü, 210 hp'den 220 hp'ye ve en üst versiyonun gücü 265 hp'den 280 hp'ye yükseltilmiş. 180 ve 220 hp güç üreten 2.0 litrelik TSI motora sahip Scirocco'ların yakıt tüketimi 6.0 litre olarak verilirken, en güçlü versiyonda bu değer ortalama 8 litreye yükseliyor. 

Dizel cephesinde 2.0 litrelik iki alternatife sahip olan aracın gücü 140 hp'den 150 hp'ye yükseltilen baz versiyonunu ortalama 4.1 litre yakıt tüketirken, gücü 177 hp'den 184 hp'ye çıkartılan üst versiyon ortalama 4.3 litre yakıt tüketiyor.

Ağustos ayında Avrupa'da satışa sunulması planlanan yeni makyajlı 2014 Volkswagen Scirocco'nun bundan kısa bir süre sonra Güney Kore, Avustralya, Rusya, Arjantin ve Çin'de de satışa sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo