Elektrikli Mini testlerde görüntülendi

Ototeknikveri     12 Temmuz 2018 12:09

Pilli elektrikli Mini’nin geliştirme süreci ileri safhalara ulaştı. Marka, elektrikli modelin de geleneksel bir Mini ile aynı performansı vereceği konusunda iddialı.

Elektrikli Mini testlerde görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mini’nin ilk seri üretim elektrikli modeli Alpler’de test esnasında görüntülendi. Yeni model Mini’nin yaratıldığı temel değerlerle yakından bağlantılı ve marka için bir milat olacak.

 

Yeni modelin stili daha önce tanıtılan konseptle oldukça benzer, sadece biraz yumuşatılmış. Ortaya çıkan son ürün 2018 Mini modellerinin güncel görünümüyle konseptin aerodinamik özelliklerinin bir karışımı gibi olacak.

 

Otomobilin bir kısmında ön panjur bulunmuyor zira yanmalı motor kullanılmadığı için soğutmaya da ihtiyaç yok. Geçen yıl konseptin tanıtımında konuşan Mini dış tasarım yöneticisi Christopher Weil, aerodinamik verimliliğe özel önem verdiklerini belirtmiş, ayrıca otomobilin sıradışı asimetrik tekerlek tasarımının 1980’lerin otomobil tasarımlarından esinlendiğini söylemişti.

 

Otomobilin elektrikli sürüş mesafesi henüz bilinmiyor ancak Mini’nin bağlı olduğu BMW’nin yeni i3 modeli bu konuda fikir verebilir. i3 185 bg güç çıkışı veren senkronize elektrikli motorla 300 km sürüş mesafesine sahip.

 

Mini üç kapılı kaportayla sunulacak modelin ilk neslinde başka versiyonlarını da hazırlamak konusunda henüz karar vermedi. Markanın daha önceki tutumuna bakılarak, bir Cooper versiyonu beklenebilir.

 

Mini Electric markanın Oxford fabrikasında 2019’da üretime girecek. 11 yıl önce tanıtılan Mini E sadece 600 adet üretilmişti, yeni model için ise bir sınır konulmadı ve talep oldukça üretimine devam edilecek.

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo