Volkswagen T-Cross küçük SUV ile şehirli aileleri hedef alıyor

Ototeknikveri     12 Temmuz 2018 02:05

Volkswagen T-Cross küçük SUV’nin şehirli aileleri çekeceğini umuyor. Bu hedef kitle, şehre uygun küçük boyutlu bir otomobilde daha fazla bacak mesafesi ve bagaj kapasitesi istiyor.

Volkswagen T-Cross küçük SUV ile şehirli aileleri hedef alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sonbaharda tanıtılacak ve gelecek ilkbaharda Avrupa’da bayilere ulaşacak yeni T-Cross, daha büyük ve yaşam stili odaklı T-Roc modelinden daha pratik ve fonksiyonel olması için tasarlandı.

 

Volkswagen yöneticileri T-Cross’un Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi modellerden müşteri çekeceğini, kardeş modelleri VW Polo ya da T-Roc’u ise olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyor.

 

Volkswagen küçük otomobiller yöneticisi Andreas Krueger “Küçük otomobiller arasında SUV’lerin payının önümüzdeki 10 yıl içinde ikiye katlanacağını düşünüyoruz. Yeni modelimizle dünya çapında varlık göstereceğiz; Avrupa’da, Güney Amerika’da, her iki ortak girişimimizle Çin’de ve Hindistan’da piyasada olacak.” dedi. Krueger satış rakamı hedeflerini açıklamasa da, firma içinden başka kaynaklar küçük SUV’nin beş fabrikada birden üretim başladığında yılda yaklaşık 500 bin adet satılabileceğini söylüyor.

 

Bazı Polo müşterilerinin de yeni modele yönelmesi beklense de, Krueger müşterilerin çoğunun modelin boyutları ve özgün tasarımı nedeniyle markaya yeni gelenler olacağını söyledi.

 

Krueger, model serisini ileriki yıllarda taze tutmak amacıyla farklı versiyonlarının da çıkartılabileceğini ancak T-Roc gibi bir cabrio versiyon planlamadıklarını belirtti.

 

MQB A0 mimarisini kullanacak ve İspanya’daki Pamplona fabrikasında üretilecek otomobil, gelecek Nisan ayında Avrupa’daki bayilere ulaşacak. Seride ilk etapta güç çıkışları 94 hp – 148 hp arasında değişen turboşarjlı benzinli motorlar ve giriş seviyesi bir dizel bulunacak. Dört çekişli sürüş sistemiyse şimdilik yok.

 

Müşteriler otomobili 8 inç dokunmatik ekranlı orta konsola sahip tam dijital kokpit ile sipariş edebilecek. Kablosuz telefon şarjı ve ön ve arka koltuklarda ikişer USB portu da multimedya sisteminin bir parçası olacak.

 

Güney Amerika için üretim 2019’un bahar ya da yaz aylarında Brezilya’daki Curitiba fabrkasında başlayacak.

 

Model için önemli bir piyasa da Çin olacak. Burada Volkswagen’in iki ortak girişimi SAIC ve FAW otomobili sadece maliyetleri düşürme amaçlı çok küçük değişikliklerle üretecek. Otomobilin Çin lansmanının Temmuz 2019’da yapılması bekleniyor.

 

Volkswagen daha sonra otomobili Hindistan’daki Pune fabrikasında da üretmeyi planlıyor.

 

Avrupa dışındaki piyasalarda, piyasanın talebine uyum sağlamak adına aks mesafesi biraz daha uzun olacak.

 

Yeni model ABD ve Kanada’da satışa sunulmayacak.

 

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo