Renault Zoe üretimini iki katına çıkartmaya hazırlanıyor

Ototeknikveri     12 Temmuz 2018 02:44

Renault Paris yakınlarındaki fabrikasında elektrikli Zoe modelinin üretimini iki katına çıkartmya hazırlanıyor. Üretimdeki artış, Fransız otomobil üreticisinin elektrikli otomobiller alanında yaptığı milyarlarca euro tutarındaki yatırımları takiben geldi.

Renault Zoe üretimini iki katına çıkartmaya hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek yıl Zoe’nin yeni bir versiyonu çıkacak, böylece 2012’de piyasaya çıkan küçük pilli elektrikli otomobil ilk kez kapsamlı bir değişikliğe uğrayacak. Zoe 2015 – 2017 yılları arasında Avrupa’da en çok satan elektrikli otomobildi ancak bu yıl tacını Nissan Leaf’e kaptıracak gibi görünüyor.

 

Geçen yıl Flins fabrikasında 30.000 Zoe otomobil üretildi. Otomobilin ilk piyasaya çıkışından bu yaba ise 100.000 adet üretildi. Renault yetkilileri üretimi günde 220’den 440 adete çıkartmak istiyorlar.

Fabrika her yıl Ağustos ayında yaşanan durgunluktan faydalanarak üretim artışı için hazırlanacak. Tesisteki pil montaj alanı da yenilenecek.

 

1952’de açılan Flins fabrikası Renault Clio hatchback, Nissan Micra hatchback ve Zoe otomobilleri aynı hatta üretiyor. Geçen yıl fabrikadan 63.000 adet Clio ve 94.000 Micra çıktı.

 

Yenilenen Zoe’in yanı sıra Renault 2022 yılına kadar yoplam sekiz elektrikli otomobil çıkartmayı planlıyor. Bunların bazıları 2020’de kullanılmaya başlanacak yeni CMF-EV platformuyla üretilecek. Bu platformu kullanan otomobillerin üretimi Kuzey Fransa’daki Douai fabrikasında yapılacak.

 

Zoe üretiminin artması nedeniyle Flins fabrikasındaki Clio otomobillerin üretiminin bir kısmıysa Türkiye’deki Bursa ve Slovenya’daki Novo Mesto fabrikalarına kaydırılacak. Flins’te de küçük çaplı da olsa Clio üretimi devam edecek. Beşinci nesil Clio’nun bu yıl sonu ya da 2019’un başlarında çıkması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo